Banen in het onderwijs: vind de juiste match

Banen in het onderwijs: vind de juiste match

Voor wie een baan zoekt in het onderwijs zal internet de eerste manier zijn om te kijken wat voor banen er allemaal beschikbaar zijn. Het aanbod van sites waarop je vacatures in het onderwijs kunt vinden is groot en soms zie je dan misschien door de bomen het bos niet meer. Een goede site om op te kijken is die van Nivvo. Deze site is zowel voor werkzoekenden naar een baan in het onderwijs als scholen die op zoek zijn naar goed personeel uitermate geschikt. Ze werken al meer dan tien jaar op zeer professionele wijze om een goede match te vinden tussen onderwijskrachten en scholen.

Docenten op zoek naar werk

Je kunt als werkzoekende op zoek gaan naar alle vacatures die de site te bieden heeft, maar hierbij ook een keuze maken tussen diverse schooltypes als je het aanbod anders te groot vindt en dit het zoeken bemoeilijkt. De onderwijstypes waarvoor je bij Nivvo terechtkunt zijn het voortgezet onderwijs, zowel regulier als speciaal. Ook kun je er vacatures in het mbo of hbo vinden. Staat er tussen het aanbod niets dat je aanspreekt of dat niet bij jou past? Dan kun je er ook voor kiezen om via een contactformulier een open sollicitatie naar Nivvo te sturen. Zij plaatsen, indien je aan de eisen voldoet die zij aan personeel voor het onderwijs stellen, jouw gegevens in de database van beschikbare docenten. Scholen kunnen in deze database op zoek gaan naar personeel dat bij hun onderwijsinstelling past.

Heldere website met veel informatie

De website is overzichtelijk ingedeeld en biedt niet alleen aan werkzoekenden hulp bij het vinden van de juiste baan. Het geeft je ook extra informatie over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld flexibel werken in het onderwijs, hoe je goed kunt solliciteren of hoe je om kunt gaan met de werkdruk. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar als werkzoekende kun je veel wijzer worden van deze site. Behalve extra informatie voor werkzoekenden kunnen ook scholen hun licht opsteken bij Nivvo.

 

Zo is er bijvoorbeeld duidelijke informatie te vinden over de werkwijze van het bedrijf, maar ook over de database met beschikbare docenten. Je hoeft als school niet te vrezen dat de docenten die beschikbaar zijn niet voldoen want ze worden gescreend en dienen aan alle eisen die het onderwijs aan ze stelt te voldoen. Dit betekent concreet dat ze niet alleen bekwaam en bevoegd zijn, maar ook feeling met het onderwijs hebben. Nivvo gaat ook altijd op zoek naar de juiste match tussen school en docent.

(32)