Glijbaan: Leuk buitenspeelgoed voor ieder kind

Glijbaan: Leuk buitenspeelgoed voor ieder kind

Welk kind houdt er niet van roetsjen van de glijbaan?

Een glijbaan is een simpel, maar erg leuk speeltoestel voor kinderen van alle leeftijden.

Ze zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je in iedere speeltuin een speeltoestel met glijbaan. Zwembad glijbanen, waterglijbanen… Voor ieder wat wils.

‘Kan ik er wel één kwijt in mijn tuintje?’ hoor ik je denken. Jazeker! Een glijbaan hoeft niet heel groot te zijn. Er worden zelfs heel betaalbare inklapbare modellen gemaakt. Zo kun je hem altijd gemakkelijk opruimen als het nodig is.

Een glijbaan voor iedere leeftijd

Of je kind 2 jaar is, of 8 jaar, de glijbaan blijft een favoriet speeltoestel.

Voor iedere leeftijdscategorie worden speciale glijbanen gemaakt door de fabrikanten.

Glijbaan vanaf 1 jaar

Voor de kleinsten worden glijbanen gemaakt die niet zo groot zijn. Ze hebben een hoogte van ongeveer 70 á 80 centimeter. De basis is vaak extra breed voor een uitstekende stabiliteit.

Veelal heeft een glijbaan voor kinderen vanaf 1 jaar extra brede traptreden, zodat de kinderen gemakkelijk en veilig omhoog kunnen klauteren.

Het merk Feber geeft hun model vanaf 1 jaar een leuk thema mee. Zo hebben ze hem in Disney Frozen en Disney Cars thema. Ook worden ze gemaakt in verschillende kleurstellingen.

Glijbaan vanaf 2 jaar

Kinderen vanaf 2 jaar zijn al verder ontwikkelt dan baby’s en zij kunnen dan ook een iets grotere glijbaan gebruiken. Let wel op dat ze nog altijd niet helemaal fysiek ontwikkelt zijn en dat je dus goed in de gaten moet houden.

Het merk Little Tikes heeft speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar een serie glijbanen ontworpen. Deze glijbanen zijn 97 cm hoog en hebben een glijvlak van 150 cm lengte. De basis van de glijbanen is extra breed, zodat ze erg stabiel zijn. Ook zijn de traptreden nog altijd erg groot, zodat de kinderen stevig kunnen staan. Deze glijbaan serie heet de ‘Little Tikes grote glijbaan’ serie en is er in verschillende vrolijke kleurstellingen. De glijbanen zijn opvouwbaar, zodat ze makkelijk op te bergen zijn.

Glijbaan vanaf 3 jaar

Vanaf een jaar of 3 tot 4 zijn kinderen groot en zelfstandig genoeg om een grotere glijbaan te gebruiken.

Speciaal voor kinderen vanaf deze leeftijd heeft het merk Feber een hele leuke serie glijbanen op de markt. De ‘Feber Water Slide’ serie is een serie glijbanen met een aansluiting voor een waterslang bovenaan het glijvlak. Ze zijn dus zowel als gewone glijbaan en als waterglijbaan te gebruiken!

Deze glijbanen zijn groter dan voorgenoemde en ze zijn dan ook voorzien van een sterke metalen buisconstructie.

Naast glijbanen is er uiteraard ook ander leuk buitenspeelgoed te verkrijgen. Speeltoestellen, kindervoertuigen, stoepkrijt, noem maar op. Kijk en vergelijk wat het beste bij jouw kindje en je tuin past!

(84)