Promotie met een 088-nummer

Promotie met een 088-nummer

Ben je verantwoordelijk voor de promotie en communicatie van een bedrijf, dan zul je je tegenwoordig vaak inzetten voor een goede website. Maar heb je wel eens nagedacht over jouw telefonische bereikbaarheid? Met de nieuwe media raken de “oude” media, zoals telefonie, nog wel eens ondergesneeuwd. Terwijl dat ontzettend belangrijk is voor het imago van jouw bedrijf! Heb je een groot bedrijf en hier nog niet over nagedacht? Dan kun je bijvoorbeeld een 088-nummer aanvragen.

Stap 1: een 088-nummer aanvragen

Je kunt een 088-nummer aanvragen bij de OPTA in reeksen van 100, 1.000 en 10.000. Je moet dus een groot bedrijf zijn om hiervan gebruik te kunnen maken. Heb je het nummer, dan moet je zorgen dat iedereen zijn eigen telefoon en doorkiesnummer krijgt.

Stap 2: een intern telefonieprotocol

Maar met alleen een 088-nummer aanvragen, ben je er nog niet. Je moet daarna je medewerkers duidelijk maken wat jij van ze verwacht. En dat moet je in een telefonieprotocol vastleggen. Wie neemt bepaalde telefoontjes aan? Hoe begroeten we de klanten? Wanneer schakelen we wel en wanneer schakelen we niet door? Als je dit goed op orde hebt, dan worden je klanten goed geholpen en zijn ze al snel tevreden.

Ben je daarentegen slecht bereikbaar, met een duur betaalnummer, dan kan het al snel zo zijn dat een klant in zee gaat met de concurrent. Want dat is wel het grote voordeel van het 088-nummer: dat het als beller gewoon alleen het lokale tarief kost om heen te bellen.

Ook in het buitenland

Je bent voor de klant zelfs vanuit het buitenland bereikbaar. Ideaal wanneer je dus ook internationaal wel eens een bestelling binnenkrijgt of een dienst levert. En de lijn is zo betrouwbaar als je internetverbinding, want een 088-nummer kan gewoon via voice over IP. Makkelijk, toch? Lijkt jou dit ook wel wat? Bekijk dan gewoon eens de website via de bovenstaande link in dit artikel.

(134)