Wollen plaids geven sfeer in huis

Wollen plaids geven sfeer in huis

Wollen plaids zijn heerlijk warm

Een wollen plaid op de bank ligt klaar om je even lekker in te nestelen als je ’s avonds voor de buis zit. Je zieke kind ligt graag even onder de plaid. Maar ook de kat vindt het een heerlijk zacht plekje. Plaids zijn heerlijk warm én zijn ook nog eens mooi om te zien.

Dessins en kleuren

Een plaid heeft, naast zijn functie om warm te houden, nog een mooie reden om aan te schaffen. Ze zijn een prachtige aanvulling op de kleurstelling in je huiskamer. Omdat de wollen plaids in allerlei designs en kleuren voorkomen, zijn ze perfect te combineren met de kleuren uit je interieur.

Materiaal

Wollen plaids kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten wol. Voorbeelden hiervan zijn zuiver scheerwol, merino-lamswol, alpacawol, yak wol of mohair. Maar ook cashmere komt voor!
Iedere soort wol heeft zijn eigen unieke uitstraling. Zo is een plaid van mohair of cashmere een luxe aanvulling op uw interieurstijl.

Maten

Plaids zijn te koop in verschillende maten. Er zijn extra grote plaids, 140 bij 185 cm,die niet alleen heerlijk zijn om in weg te kruipen, maar ook mooi gedrappeerd kunnen worden over een stoel of bank.
Kleinere plaids, 140 bij 90 cm, zijn ideaal om even lekker over je heen te leggen. Uiteraard zijn deze plaids te klein om een bank mee te versieren. Hoewel een stapeltje plaids van verschillende kleuren, die in je interieur voorkomen, in een hoekje van de kamer ook een mooi effect geeft.

Ideeën voor je interieur

Zoals gezegd kan een plaid een mooie aanvulling zijn op je interieurstijl. Plaids zijn mooi als ze een bank of stoel versieren. In een hoekje op de bank, in de kamer of op een klein bijzettafeltje is een stapeltje kleine plaids een leuke blikvanger. Combineer hierbij de kleuren die terugkomen in gordijnen of meubelstof. Als je een open haard hebt, leg dan wat plaids vlakbij deze plek!

(219)