Duurzame en kwalitatieve horloges van Tissot

Duurzame en kwalitatieve horloges van Tissot

Een mooi streven

Tissot is een horlogemerk uit Zwitserland, opgericht door vader en zoon Charles-Felicien Tissot en Charles-Emille Tissot. Vanaf 1853 heeft dit bedrijf een innovatieve rol in de horlogewereld. Tissot hecht veel waarde aan het toegankelijk maken van luxe producten. Het bedrijf probeert dit te bereiken door specifieke materialen als roestvrij staal en leer te gebruiken.

Dit zijn duurzame materialen met een luxe uitstraling. Door een team van ambassadeurs probeert Tissot te achterhalen wat de behoeften zijn van consumenten uit verschillende bevolkingsgroepen om de ontwikkeling van producten daarop af te stemmen.Ook werkt Tissot samen met modeontwerpers om mooie, stijlvolle en functionele Tissot uurwerken te ontwerpen. Zo werkt Tissot aan het streven kwalitatieve en duurzame horloges op de markt te brengen.

Terug in de tijd

Tissot heeft vanaf 1853 een baanbrekend effect gehad op de horloge- en sieradenbranche. Tegenwoordig zijn de horloges van Tissot nog erg geliefd, maar ook de geschiedenis van de producent van uurwerken heeft zijn sporen nagelaten. In de jaren ’30 hebben de populaire horlogemerken Omega en Tissot hun kennis en opvattingen over mode, stijl en functionaliteit gebundeld. Deze samensmelting heeft geresulteerd in de Tissot-Omega horloges. Deze uurwerken zijn vandaag de dag nog verkrijgbaar als collector’s items.

Successen

Charles-Emille Tissot wilde de horloge- en sieradenbranche naar een hoger niveau tillen.
Toen de zoon van de oprichter van het horlogemerk Tissot zijn studie tot horlogemaker volgde, deed hij al zijn best om met zijn ideeën de internationale markt te bereiken. Zo ging hij in 1848, 5 jaar voor de oprichting van het familiebedrijf, al naar de Verenigde Staten.

In Rusland deden de zakhorloges in de serie Savonette het goed.
Op een wereldtentoonstelling in Parijs heeft Tissot enkele medailles gewonnen voor het geleverde werk. Ruim een eeuw later sloot Tissot aan bij de grote horlogeproducent Swatch Group.

Conclusie: Tissot streeft naar duurzame en kwalitatief hoogstaande producten door te werken met bevlogen modeontwerpers en specifieke materialen. Met een rijke geschiedenis ligt een veelbelovende toekomst in het verschiet voor Tissot!

(195)