Wat valt er te doen tegen buikvet?

Wat valt er te doen tegen buikvet?

Er bestaan geen pillen die het vet op de buik binnen een week weg krijgt. Pillen zijn niet effectief tegen het vet op de buik. Geen van de buikspierapparaten die elke dag op tv reclames getoond worden helpen daarbij. Hard werk is benodigd om de buikspieren beter zichtbaar te krijgen. Geen enkel toestel kan behulpzaam om volgende week de buikspieren te kunnen zien of het vet sneller laten verdwijnen. Het vet is er langzaam bijgekomen, verwacht dan ook niet dat het vet er dan snel weer af gaat.

Goede vetten
Elke persoon heeft vetten nodig om te kunnen leven. Zonder vetten kan geen enkel persoon leven aangezien de vetten onmisbaar zijn voor het lichaam. Dit houdt echter niet in dat alle soorten vetten gezond zijn. Er bestaan gezonde en ongezonde vetsoorten. De vetsoort dat gezond is zijn onverzadigde vetten. Producten zoals vis hebben gezonde vetten. Ontloop de transvetten. Dit zijn de vetten die in producten zitten die bewerkt zijn in de fabriek. Voorbeelden hiervan zijn cake, gebak en koekjes.

Bijhouden van de omvang
Noteer de omtrek van de heup en buik. Wanneer de omvang van de buik groter is dan de omvang van de heup dan is het mogelijk dat er visceraal vet te vinden is. Registreer de omtrek in een document en meet het daarna meerdere keren zodat het vergeleken kan worden. Registreer tevens de Body Mass Index. Met deze gegevens kun je later de vorderingen bekijken en eventueel aanpassingen maken aan je dieet of beweegpatroon.

Meer bewegen
Door lichaamsbeweging verhinder je dat meer lichaamsvet zich voordoet. Lichaamsbeweging kan tevens het al aanwezige lichaamsvet minder laten worden. Dit houdt niet in dat je iedere dag oefeningen voor de buikspieren uit moet voeren. Om het lichaamsvet af te laten nemen wordt cardiotraining aanbevolen. Gedurende het droog trainen afvallen wordt het onderhuids lichaamsvet eveneens verminderd. Dit vet is zelfs de eerste soorten lichaamsvetten dat weggaat gedurende het droog trainen.

(101)