Stormloop op vakanties in eigen land de komende zomer

Stormloop op vakanties in eigen land de komende zomer

Er komt deze zomer een stormloop op individuele vakanties in eigen land, schrijft De Telegraaf. Met name vakantiehuizen, B&B’s en kleinere parken zijn in trek, waar ruimte en hygiëne wordt gewaarborgd.

Gelukkig zijn er nog enkele parken in met name Noord-Holland die kleinschalig zijn en waar nog plaats is komende zomer. Recreatiepark De Wielen is zo’n park waar je nog een vakantiehuisje, groepsaccommodatie of chalet kunt huren.

De Wielen, twee ronde meertjes ontstaan door dijkdoorbraken.

Recreatiepark De Wielen heeft zijn naam te danken aan de twee ‘wielen’ waar het tegenaan ligt. Deze twee ronde meertjes zijn ontstaan door dijkdoorbraken in de 12e eeuw. De meertjes zijn nu natuur paradijsjes, maar eigenlijk zijn het littekens van de drama’s die zich hier hebben afgespeeld.

Het park ligt in de kop van Noord-Holland in de directe omgeving van een prachtige kustlijn met brede stranden, gezellige strandtenten en weids duingebied. Het ligt onder de rook van Schagen in het idyllische dorpje Sint-Maarten. (In 1250 lag Sint-Maarten nog aan zee!) De omgeving biedt onder andere prachtige vergezichten, een landelijk gebied met veel rust en ruimte en leuke badplaatsen. Maar ook wat betreft gezelligheid zit u hier helemaal goed. Zo zijn in de omgeving een aantal bijzondere plaatsen te bezoeken, waaronder: Alkmaar, Schagen, Callantsoog en het prachtige eiland Texel. Iedere plek heeft wel iets in huis: musea, natuur, marktjes of bijvoorbeeld de mogelijkheid om te winkelen of een terrasje te pakken.  Daarnaast kunt u uzelf trakteren in één van de vele restaurants en tot rust komen in uw recreatieverblijf.  Het park is het hele jaar door een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie of voor een paar dagen er tussenuit! 

Het park heeft een lekker groot openlucht zwembad met voldoende ruimte rondom het bad om lekker te relaxen. Er staan 20 ligbedden. Het water is verwarmd en het bad is open van 1 mei tot half september. Daarnaast ligt een klein peuterbadje met leuke speelelementen.

Grootse speelweide met trampoline en kabelbaan

De speelweide heeft een te gekke kabelbaan, een trampoline en natuurlijk lekker schommelen, glijden en wippen. 

In het najaar van 2021 wordt er een nieuw centraal ontmoetingspunt gebouwd dat het Parkhuys gaat heten. Er komt een café met biljart en snackbar, een sanitair gedeelte met toiletten en douches, een wasmachine en droger en een kantoortje.
Daarnaast komt een sportveld met volleybalnet en voetbaldoelen. Voor evenementen wordt het Parkhuys vergroot door het spannen van een tentdoek over de weg naar de grote bomen bij de Jeu de Boules baan. Het feest kan beginnen! Er komt natuurlijk ook een TV-aansluiting voor het kijken naar voetbalwedstrijden of andere TV-uitzendingen. 

Drukke vliegvakanties zijn uit de gratie

Er staan vier verschillende accommodaties op het park. 95 chalets, 50 bungalows die zo’n 20 jaar oud zijn, 32 nieuwe of nog te bouwen bungalows en een zeer luxe groepsaccommodatie voor maximaal 12 personen genaamd Villa aan ‘t Wiel. Genoeg keuze om het hele jaar door te kunnen genieten. 

Drukke vliegvakanties zijn uit de gratie, wijzen alle peilingen uit. Zodra de regering de corona beperkingen wat gaat terugdraaien, gaat het in Nederland los, verwachten deskundigen. Er ontstaat snel schaarste als iedereen erop uit wil in Nederland. Dus wees er snel bij en boek je vakantie op Recreatiepark De Wielen!

(74)