Hoe kies ik de beste 3D-printer?

Hoe kies ik de beste 3D-printer?

Iedereen kent het gevoel vast wel. Je bent enthousiast geworden over 3D-printen en je wil er zo snel mogelijk mee gaan beginnen om jouw creativiteit de vrij loop te laten gaan. Maar daarna kom je al snel tot de realisatie dat het nog niet zo eenvoudig is om een 3D-printer uit te kiezen. Want welke past nu het beste bij mij?

Het startpunt bij het vinden van jouw printer

Veel vragen en nog weinig antwoorden zorgen voor stress en twijfel. Het gaat dan niet zozeer over de hoeveelheid vragen, maar meer de vragen waar je nog geen antwoord op hebt. Dit zorgt vooral voor een moedeloos gevoel waardoor het enthousiasme al snel is weggezakt. 

Des te belangrijker is dus om vragen te stellen waar je wel een antwoord op hebt en zo een duidelijk beeld krijgt wat je wil en wat je wil bereiken. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende drie vragen:

  1. Wat is het maximale formaat dat ik zou willen printen?
  2. Wat is de functie van de geprinte onderdelen? (visueel, concept, functioneel)
  3. Wat is het maximaal beschikbare budget?

Door deze vragen te beantwoorden heb je al een helderder beeld van jouw beste 3D printer. Want dé beste 3D printer voor iedereen bestaat niet. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en wensen waar de printer aan moet voldoen. 

De zoektocht naar jouw 3D-printer kan nu echt beginnen

Met een duidelijk beeld van waar je naar op zoek bent, kan de zoektocht in de 3D printer jungle gaan beginnen. Het is hierbij belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van product filters om het totale aanbod effectief te filteren. Op deze manier voldoet het zichtbare aanbod aan jouw eisen en wordt je niet overweldigd door het enorme aanbod. 

Vervolgens kun je het aanbod nog verder filteren door na te denken over de volgende eigenschappen:

  • Formaat van de 3D printer
  • Printen met meerdere materialen tegelijk
  • Gebruiksgemak
  • Print materiaal keuze

Na deze extra filtering blijven er uiteindelijk nog maar een select groepje 3D printers over en kan je een stuk gemakkelijker een keuze maken. 

3D printer Keuzehulp

Vind je dit alsnog erg lastig om te doen en wil je graag een deskundig advies ontvangen? Vul dan onze gratis én vrijblijvende 3D-printer keuzehulp in. Het kost je slechts een paar minuten en je ontvangt snel een persoonlijk deskundig advies!

(55)