Rondreizen op Mauritius

Rondreizen op Mauritius

Heerlijke stranden tijdens rondreis door Mauritius

Nooit op Mauritius geweest? Ga er dan eens lekker voor zitten en ga daarna een rondreis Mauritius boeken want dit eiland staat vooral bekend vanwege de zandstranden, de azuurblauwe zee, luxe hotels en de bijzondere natuur. Het is een perfecte rondreis bestemming voor degenen die willen ontstressen, van de natuur willen genieten of willen gaan trouwen op een echt bounty eiland.
Overigens hebben wetenschappers na archeologisch onderzoek van zand op Mauritius ontdekt dat die zandkorrels mineralen bevatten die ouder waren dan het eiland zelf. Ze kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat er lang geleden een microcontinent bestond dat was losgekomen van een veel groter continent.
Je bezoekt hier natuurlijk de Nationale parken en je maakt kennis met prachtige en vooral imposante regenwouden. Daarin leven diverse tropische dierensoorten die je nergens anders tegenkomt.

Mauritius voor liefhebbers van watersport en duiken

De kust van Mauritius leent zich prima voor watersport. Het is daarom ook een eiland dat door duikers, surfers, zeilers en snorkelaars hoog op het lijstje staat. Neem je een duik in de onderwaterwereld van Mauritius, dan is de kans groot dat je in de koraalriffen of grotten bijzondere diersoorten tegen komt. Denk aan bijvoorbeeld haaien, dolfijnen en barracuda’s. Iets verder op de zee kom je misschien zelfs wel walvissen tegen. Al zin om te gaan rondreizen op Mauritius?

Populaire trouwlocatie

Mauritius is een populaire trouwlocatie. Maar het eiland is met name in trek onder toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Wil je graag je vakantie doorbrengen op een echt bounty eiland? Dan is Mauritius een ideale vakantiebestemming voor jou. Mooie stranden zijn onder meer Le Morne en Grand Baie. Als watersportvakantie is Mauritius ook erg geschikt. De koraalriffen nodigen uit om te duiken en te snorkelen, terwijl de zee enorm geschikt is voor zeil- en surfliefhebbers.

Uitgaan op Mauritius

Mauritius staat nou niet bepaald bekend als feesteiland. Het uitgaansleven is hier niet zo denderend. Toch begint daar langzamerhand verandering in te komen. In Grand Baie bijvoorbeeld ontstaat een heus uitgaanscentrum met enkele dansclubs en barretjes. Het nachtleven komt pas laat op gang en rond 4 uur in de ochtend zijn alle gelegenheden weer gesloten. In de stad Flic en Flac worden ook steeds meer feesttenten geopend.

2 populaire bezienswaardigheden

De berg Le Morne Brabant
De berg ligt op een schiereiland in zuidwestelijke gedeelte van Mauritius. Bekijk de basaltachtige monoliet. Deze is 556 meter hoog De berg is door lagune omgeven en bevat vele grotten die je kan bezoeken.
Gebouwencomplex Aapravasi Ghat
Bezoek dit gebouwencomplex in de hoofdstad Port Louis. In dit gebouwencomplex vind je restanten van de eerste opvang op Mauritius waar arbeiders (afkomstig uit allerlei andere landen) bij aankomst werden ontvangen.

De Mauritiaanse keuken: Vooral veel rijst!

De keuken van Mauritius is Creools. Rijst vormt altijd de basis en het eten is lekker gekruid. Vis en vlees wordt meestal samen met de rijst geserveerd. Als toerist kan je daarnaast kiezen uit restaurants met een Japanse, Afrikaanse, Chinese of Mediterrane keuken.

Het klimaat op Mauritius

Het klimaat op het eiland is het beste te omschrijven als een tropisch klimaat. In de winter moet je niet gek opkijken als de temperaturen nog steeds rond de dertig graden liggen. Tijdens de zomerperiode is de gemiddelde temperatuur zo’n 30 tot 35 graden.

Districten

Naast de onafhankelijke gebieden Cargados Carajos, Agalega-eilanden en de regio Rodrigues, heeft Mauritius de volgende districten: Plaines Wilhems, Port Louis, Rivière du Rempart, Black River, Flacq, Grand Port, Moka, Pamplemousses en Savanne.

(17)