Websiteteksten laten schrijven

Websiteteksten laten schrijven

Wat maakt een goede SEO-tekst? Een goede SEO-tekst is gericht op zoekmachines zonder dat uw bezoekers dit hoeven te merken. Het is dan ook een groot misverstand dat SEO ten koste van de kwaliteit zal gaan. SEO-teksten zijn gericht op het verkrijgen van bezoekers via de zoekmachines. Vergeet niet dat je daarnaast natuurlijk een mooie website moet hebben die snel laadt. Je kunt wat dat betreft zelf je site maken of bijvoorbeeld ergens een website laten maken.
Door uw teksten te voorzien van de juiste inhoud zullen bepaalde zoektermen uw website als resultaat weergeven. Hiermee wordt u dus beter gevonden door mensen die uw product of dienst al kennen maar ook door nieuwe potentiële klanten die zich via de zoekmachine oriënteren. Uw tekst moet dus op beide doelgroepen gericht zijn. De optelsom van deze factoren maakt dat het vaak verstandiger is om een tekstschrijver in te schakelen.

Professionele websitetekstschrijvers

Er zijn veel professionele tekstschrijvers die u kunnen voorzien van goede SEO-teksten. Het grote voordeel van een tekstschrijver is niet alleen dat u veel tijd en moeite bespaart aan het schrijven van de teksten zelf, maar dat u ook veel tijd aan onderzoek bespaart. Doordat de wereld van zoekmachineoptimalisatie snel en vaak verandert, kost het veel tijd om goed op de hoogte te blijven. Een tekstschrijver moet haarfijn op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en hierop kunnen inspelen bij het opstellen van de teksten.

Gebruik van zoekwoorden

Er wordt onder andere rekening gehouden met: de keywords (zoekwoorden), aan de keywords gerelateerde termen, de positie van de keywords binnen de tekst, keyword density (hoe vaak een keyword vermeld wordt) en de titels van de teksten. Het is wel van belang dat dit niet overdreven wordt en een en ander spammy gaat overkomen, want dan loop je het risico op een penalty vanuit Google. Je site stijgt dan niet in de rankings van de zoekmachines maar daalt dan juist en dat is uiteraard niet wat je wil. Zorg er dus altijd voor dat de teksten leesbaar zijn voor de bezoeker van je website en overdrijf niet door de hele tekst vol te stoppen met zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Dat werkt namelijk averechts, je loopt dan dus kans dat Google de site laag rankt en de bezoekers van je website zullen eerder afhaken omdat ze de tekst lastig vinden om te lezen. Bovendien hebben bezoekers tegenwoordig ook door dat een site over geoptimaliseerd is wat het vertrouwen sterk kan doen afnemen. Maar over het algemeen wegen de relatief lage kosten voor een tekstschrijver hierdoor gemakkelijk op tegen de tijd en moeite die u er zelf in zou moeten steken.

(27)