Waarom moet je een Turks stoombad nemen?

Waarom moet je een Turks stoombad nemen?

Voor heel wat mensen geldt dat ze grote fan zijn van stoombaden. Een Turks stoombad is eigenlijk een warme ruimte waarin de temperatuur is gelegen tussen de 40 en 50 graden. Bovendien heerst er eveneens een zeer hoge luchtvochtigheid van om en bij de 98 procent. In de praktijk is het zo dat er doorgaans ook gebruik wordt gemaakt van etherische oliën. Deze zorgt ervoor dat je niet alleen kan rekenen op de weldaden van de stoom, maar ook van een heerlijke geur. Niet alleen heeft een Turks stoombad als doel om een heerlijk verwenmomentje te creëren, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat het ook wordt aanzien als één van de beste manieren om het lichaam te kunnen reinigen. Wil jij ook graag ontdekken wat het nemen van een Turks stoombad nu precies zo interessant maakt? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande informatie!

Wat zijn de voordelen waar je op kan rekenen bij een Turks stoombad nemen?

In het merendeel van de wellnesscentra beschik je over de mogelijkheid om een Turks stoombad te nemen. In eerste instantie gaan mensen ervan uit dat dit louter en alleen zorgt voor een speciaal verwenmomentje. Natuurlijk is het nemen van een Turks stoombad heerlijk relaxerend. Er is echter meer. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er ook heel wat lichamelijke voordelen aan verbonden zijn. Welke voordelen dat nu precies zijn zetten we hieronder voor je op een rijtje.

1.) Het helpt je zweten en bovendien ook ontgiften

Het eerste voordeel is natuurlijk meteen ook het meest vanzelfsprekend. In een Turks stoombad gaan helpt je namelijk om te zweten. Door te zweten worden er menig aantal gifstoffen die zich opbouwen in het lichaam evenals op de huid afgedreven. Dit brengt ons eigenlijk ook rechtstreeks bij het tweede voordeel. Het is namelijk niet alleen zo dat de poriën worden geopend, daarnaast worden ook de gifstoffen afgedreven. Daarnaast geldt voor de huid dat ze in die mate wordt gehydrateerd dat de elasticiteit drastisch kan worden verbeterd. De huid zal er na het nemen van een Turks stoombad dan ook heel wat stralender en gezonder uitzien.

2.) Het zorgt voor een reiniging en verlichting van de luchtwegen

Het stoombad wordt aanzien als een ideale oplossing voor mensen die lijden aan ademhalingsproblemen. De vochtige lucht is namelijk bijzonder geschikt om zowel de sinussen evenals de luchtwegen te openen. Bovendien is het zo dat het inademen van de stoom eveneens een efficiënte oplossing kan bieden tegen allerhande aandoeningen. Denk hierbij niet alleen aan bronchitis en astma, maar ook aan een stevige hoest.

3.) Een Turks stoombad ondersteunt bij gewichtsverlies

Tijdens een sessie in een Turks stoombad is het natuurlijk zo dat er heel wat vocht verloren gaat. Dat vocht kan terug worden aangevuld door voldoende te drinken. Dit gezegd hebbende is het zo dat er tijdens een sessie in een Turks stoombad ook heel wat calorieën worden verbrand. Dit is het gevolg van het feit dat de hartslag aanzienlijk wordt verhoogd. Ook voor mensen die graag gewicht willen verliezen kan regelmatig een sessie in een Turks stoombad nemen dus zeer interessant zijn.

(53)