De MacBook Pro

De MacBook Pro

De nieuwste MacBook in de series van Apple is de MacBook pro. Van de buitenkant lijkt deze misschien niet heel veel te verschillen van MacBook en MacBook air, maar het verschil is er wel degelijk. Ondanks dat de MacBook Pro sneller en krachtiger is dan zijn voorgangers is deze nog steeds enorm licht en dun. Daarnaast is dit de eerste MacBook die in het bezit is van een Touch Bar.

De uitvoeringen

Van de MacBook Pro zijn twee verschillende modellen op de markt. Zo heeft de een 13- inch display en de ander een 15-inch display. Het 13-inch model heeft een gewicht van 1,37 kg en een dikte van 14,9mm, het 15-inch model is zoals verwacht iets zwaarder en dikker, namelijk 1,83 kg en 15,5mm dik.

De Touch Bar

Waar voorheen de MacBooks over verschillende functietoetsen beschikte is nu de Touch Bar te vinden. Deze Touch Bar past zich helemaal aan op de werkzaamheden die op dat moment worden verricht op de MacBook. Zo past hij automatisch zijn mogelijkheden aan wanneer er van werkzaamheid wordt veranderd. Zo blijft de Touch Bar relevant voor de werkzaamheden en is het een vooruitgang van de MacBook die meer dan welkom is.

Beveiliging

Naast het normale wachtwoord is het nu ook mogelijk om de MacBook te ontgrendelen door middel van Touch ID. Dit is net als op de Iphones tegenwoordig gebruikt wordt het scannen van de vinger. Indien deze is geregistreerd wordt de MacBook ontgrendeld. Volgens verschillende Apple goeroes is dit, naast de Touch Bar, ook een verandering die meer dan welkom was.

Batterij

De batterij van de MacBook Pro gaat iets minder lang mee dan de batterij van de MacBook Air. Zo gaat de batterij van de MacBook Pro ‘maar’ 10 uur mee, waar de batterij van de MacBook Air 12 uur mee gaat.

De prijs

De prijs van de MacBook Pro kan enorm variëren. Zo is het 13-inch model te verkrijgen vanaf €1.499,- en het 15-inch model vanaf €2.249,-. De duurste versie van het 13-inch model kost €2.249,- en de duurste versie van het 15-inch model kost maar liefst €3.299,-.

 

De aanschaf van een MacBook Pro neemt dus een dure prijs met zich mee. Hierdoor is het altijd verstandig om een MacBook case aan te schaffen hierdoor is deze beter beschermt tegen het vallen en krassen. Daardoor blijft deze dure investering intact wat betreft uiterlijk en design.

(45)