Bent u al op de hoogte van het nut van zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf?

Bent u al op de hoogte van het nut van zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf?

U bent in het bezit van een eigen bedrijf, heeft een hoogwaardig ontworpen website maar wordt jammer genoeg niet gevonden op internet. Afhankelijk van de branche waar u zich in bevind, is dit kwalijk tot destructief voor uw onderneming. Het hebben van een fraaie site is immers niet sufficiënt. Uw website dient als visite kaartje, maar als die niet gevonden wordt door potentiële klanten heeft dat minimaal nut. Om bezoekers te leiden naar uw website zijn zoekmachines niet weg te denken. Het hoger komen in de zoekmachines wordt volbracht door het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie. Van alle zoekmachines heeft Google een aandeel van meer dan 90% binnen Nederland, dit is enorm. Het optimaliseren van uw website is een voortdurend proces welke voor een goed resultaat continu onderhouden dient te worden.

Hoe gaat u hierbij aan de slag? Het internet biedt voldoende handvaten om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Het probleem hierbij is weliswaar dat het voor – zoals regelmatig het geval is bij dienstverlening – bedrijven meer tijd en moeite kost om zelf aan te leren, dan dat het u gaat kosten in monetaire uitgaven. Zoekmachine optimalisatie en online marketing is namelijk niet iets wat u zichzelf eenvoudigweg even aanleert. Het uitvoeren van de werkzaamheden is daarnaast een constant proces, wat maandelijks of in sommige gevallen zelfs wekelijks dient te gebeuren.

Een goede website laten maken

Een van de speerpunten die komt kijken bij zoekmachine optimalisatie is een degelijk website laten maken. Om hoog in de zoekmachines te scoren is zogenaamde onpage seo nodig. Uw website dient op bepaalde technische wijze ingericht te worden. Daarnaast dient deze gevuld te worden met “content”, wat in feite inhoud betekent. Heel wat bedrijven besteden het maken van de website en bijbehorende zoekmachine optimalisatie uit aan een specialistisch bureau. Maar dat wilt niet zeggen dat u dit niet op eigen houtje kunt doen, het is een afweging die u zelf dient te maken.

(158)