Voordelen gebruik droogijsstralen

Voordelen gebruik droogijsstralen

Voordelen gebruik droogijsstralen

Droogijsstralen is een zeer goede, effectieve, droge en milieuvriendelijke manier van reinigen. Het reinigen door middel van droogijsstralen heeft diverse voordelen ten opzichte van alle andere manieren van reinigen. Deze manier van reinigen wordt voornamelijk gebruikt in de industrie, bouw, food en drukkerijen.

Wat is droogijsstralen?
Droogijsstralen is een droge reinigingstechniek, er wordt gebruik gemaakt van droogijs. Droogijs is koud, vast CO2. Het betreft een reinigingstechniek waarbij er gereinigd wordt door onder hoge druk droogijskorrels  te spuiten op de te reinigen oppervlakte. Wanneer het droogijs op het schoon te maken oppervlak komt, krimpt de te reinigen laag door een thermische schok. Door het plotseling krimpen van de vieze laag, gaat deze loszitten van de ondergrond. Op die manier is het vuil eenvoudig te verwijderen. Naast dat het een gemakkelijke manier van reinigen is, zijn er nog veel meer voordelen te bedenken.

Voordelen
Enkele andere voordelen van het gebruik van droogijsstralen is dat het een milieuvriendelijke methode is en dat het een zeer snelle manier van schoonmaken is. Om die reden is het ook een veel gebruikte manier bij bedrijven. Want hoe sneller een machine gereinigd kan worden, hoe korter de tijd is dat een machine stil staat. En een stilstaande machine kost immers geld. De spuitdruk is regelbaar, hierdoor kan er worden schoongemaakt zonder dat er schade wordt veroorzaakt. Dit heeft als voordeel dat bijvoorbeeld gevoelige machine onderdelen niet verwijderd hoeven te worden wanneer er wordt schoongemaakt. Dit scheelt een bedrijf veel tijd, en dus ook weer geld. Daarnaast komt er geen bijkomend afval bij het reinigen op deze manier. De droogijspelletjes verdampen namelijk gelijk nadat ze de oppervlak hebben geraakt. Zo blijft er dus geen straalmiddel of vloeistof over en dus ook geen extra afval. Dit is waarschijnlijk wel het grootste voordeel van reinigen met droogijsstralen ten opzichte van alle andere schoonmaak mogelijkheden. Droogijsstralen en bijbehorende accessoires kunt u onder meer bij Innovi aanschaffen. Tevens adviseren zij u graag bij de aanschaf van het juiste product.

 

 

(148)