Adverteren op internet

Adverteren op internet

Adverteren op internet is in een rap tempo adverteren in traditionele media aan het verdrijven. Op zich is dat ook wel logisch, want adverteren op internet heeft vele voordelen ten opzichte van adverteren in diezelfde traditionele media zoals kranten.

Doelgericht adverteren

Adverteren op internet kan op verschillende manieren. Het toch wel grootste voordeel is dat je heel gericht kunt adverteren naar een bepaalde doelgroep toe. Als je de zoekmachines gebruikt om te adverteren kun je zelf bepaalde zoekwoorden uitkiezen waarbij je advertentie vertoond zal worden. Je legt de advertentie dus bij mensen die al op zoek zijn naar je product of dienst. Bij adverteren op Facebook kun je advertenties helemaal doelgericht plaatsen. Advertenties op basis van geslacht, leeftijd, woonplaats en interesse’s. Dit maakt dat Facebook tegenwoordig een veelgebruikt platform is waarop wordt geadverteerd. Deze doelgerichtheid zorgt ervoor dat je met minder budget meer kunt bereiken. Niet alleen de massa, maar juist diegene die bij je product of dienst aansluiten.

Meetbaar

Als je gaat adverteren wil je wel weten of het iets oplevert. Anders dan bij adverteren in traditionele media is adverteren op internet makkelijk meetbaar te maken. Met behulp van analytics software kun je precies zien hoeveel bezoekers via je advertenties op je website terechtkomen. En belangrijker, je kunt precies zien of ze daadwerkelijk een lead of klant zijn geworden. Dit is natuurlijk waardevolle informatie. Je kunt snel schakelen en je budget verhogen als er veel uitkomt. Als de advertenties niet direct iets opleveren kun je hierop inspelen. Je kunt de zoekwoorden aanpassen, de doelgroep anders specificeren of je advertentietekst bewerken. Dit kun je bij de traditionele media niet zo meetbaar maken en je kunt ook niet gelijk iets aanpassen als het nodig is. Dit is toch wel heel belangrijk voor adverteerders en een reden waarom ze overstappen naar adverteren op internet.

Indien je gebruik maakt van  een KPI dashboard kun je hieraan meerdere systemen koppelen. Je analytics software, het Facebook advertentie platform, Google Adwords zijn zomaar wat voorbeelden van mogelijkheden die je overzichtelijk op je dashboard weer kunt geven.

Goedkoper

Nog een belangrijk voordeel en een goede reden om er gebruik van te maken, adverteren op internet is goedkoper dan adverteren in traditionele media. Het instapbudget kun je vrijwel zelf bepalen, de looptijd en dus ook de kosten per dag en omdat het beter meetbaar is kun je meer resultaat behalen. Door minder te betalen voor je advertenties, en er meer rendement uit te behalen is het al een stuk goedkoper.

Meer informatie over adverteren op Facebook vindt je hier.

(60)