Wat eten we vandaag? Bacteriën en restaurants.

Wat eten we vandaag? Bacteriën en restaurants.

Wilt u graag een aperitief met bacteriën naast uw bestelling? Kaivac Schoonmaaksystemen heeft recentelijk een artikel gepubliceerd, gebaseerd op een studie van een aantal jaar, waarin duidelijk naar voren komt hoe onhygiënisch restaurants (bewust of onbewust) kunnen zijn. Ook op plaatsen waar u dit niet verwacht.

Onderstaand krijgt u een aantal voorbeelden van dingen die in restaurants voorkomen en die behoorlijk onhygiënisch kunnen zijn.

Houders van specerijen.

Houders van specerijen, zoals zout, peper en ketchup worden niet vaak schoongemaakt door de medewerkers van restaurants. Sta er eens bij stil hoeveel mensen deze houders in gebruik nemen en hoe gemakkelijk het is om zo bacteriën te verspreiden. Voedselresten blijven er ongezien aan vastkleven, waardoor het een broedhaard van bacteriën wordt.

De saladebar.

Schijn bedriegt, zeker bij een saladebar. Hoewel de producten aan de saladebar er gezond en fris uit mogen zien, zijn ze dit veelal niet. De tangen, waarmee de verse salade wordt opgeschept, worden vaak niet schoongemaakt. Hierdoor zijn ze onhygiënisch waardoor ze ziektekiemen over kunnen dragen.

Citroenpartjes.

Citroenpartjes lijken misschien fris in een glas drinken, maar ze zijn vaak besmet met verschillende bacteriën. Veel mensen zitten eraan zonder dat ze hun handen hebben gewassen. Stel je eens voor wat dat betekent wanneer iemand net van het toilet is gekomen…

IJs.

Volgens verschillende studies is 70% van het ijs dat in de horeca wordt gebruikt, besmet met bacteriën. De belangrijkste reden hiervoor is dat de ijsmachines, die het ijs maken, zelden tot nooit worden schoongemaakt.

De telefoon in de keuken.

Er zijn genoeg restaurants met een telefoon in de keuken. Omdat de koks niet de tijd hebben om hun handen te wassen wanneer de telefoon over gaat, nemen ze deze dus op met ongewassen handen. Hierdoor komen er allerlei voedselresten op de hoorn, waardoor bacteriën zich kunnen manifesteren. De telefoon in de keuken is een punt dat vaak over het hoofd wordt gezien bij de schoonmaak.

Deurkrukken en vloeren.

Omdat het belangrijk is om je bij de schoonmaak te richten op toiletten, wordt de schoonmaak van deurkrukken vaak over het hoofd gezien. Hetzelfde geld voor de vloer. Vele mensen nemen vuil van buiten mee naar binnen onder hun schoenen. Als deze niet goed schoongemaakt worden, dan kan al dit vuil zich verspreiden in de horeca-aangelegenheid.

Geen zorgen: neem een schoonmaakbedrijf in de arm.

Deze problemen zijn heel gemakkelijk op te lossen door een gerenommeerd schoonmaakbedrijf in de arm te nemen. Een schoonmaakbedrijf heeft namelijk ervaring op het gebied van schoonmaken, die het personeel van een gemiddeld restaurant niet hebben. Een schoonmaakbedrijf zal u helpen om uw horeca-aangelegenheid hygiënisch te maken en te houden. Zo kunnen uw klanten met een gerust bij u komen en blijven eten.

Tienstra schoonmaakbedrijf is een schoonmaakbedrijf dat u hierbij kan helpen. Wij zijn een bevlogen schoonmaakbedrijf met een passie voor ons vak. Omdat wij al meer dan 50 jaar opereren in de schoonmaakbranche weten wij exact hoe wij uw bedrijf schoon en hygiënisch kunnen maken en houden.

Wilt u meer over ons weten? Neem dan contact met op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

(87)