Praktische informatie Zuid Afrika

Praktische informatie Zuid Afrika

Geschiedenis van Zuid Afrika

Zuid Afrika kent een zeer rijke maar vooral heftige geschiedenis. In diverse perioden in de geschiedenis heeft Zuid Afrika een grote rol gespeeld. Zo was Kaap de Goede Hoop een baken voor zeelieden en was het voor velen van hen een teken dat de reis spoedig verliep. Daarnaast is Zuid Afrika gekolonialiseerd zoals zoveel andere Afrikaanse landen. Naast veel invloed van buitenaf hebben er ook zeer veel stammenoorlogen gewoed in het land. De meest recente zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zuid Afrika was de Apartheid. Dit stond voor de scheiding tussen de blanke en zwarte bevolking van het land. Voor een lange tijd leefden de zwarte en witte bevolking naast elkaar maar nooit met elkaar. Mede door de recentelijk overleden Nelson Mandela is de apartheid iets minder dan 20 jaar geleden afgeschaft.

Klimaat Zuid Afrika

Het klimaat in Zuid Afrika is lastig te peilen. Wel is het zo dat het klimaat over het algemeen erg prettig is. In de zomer is het gemiddeld zo’n 30 graden en in de winter is het gemiddeld een graaf of 20. De weersomstandigheden kunnen in bepaalde delen van Zuid Afrika echter heel anders zijn dan in andere. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer je een rondreis Zuid Afrika wilt maken.

Rondreis Zuid Afrika

Een rondreis Zuid Afrika is absoluut de beste manier om het land en de mensen beter te leren kennen. Doordat Zuid Afrika een zeer uitgestrekt land is, is een rondreis een prima manier om zoveel mogelijk te zien in relatief korte tijd. Je kunt een rondreis Zuid Afrika maken in groepsverband of je kunt zelf alles regelen. Beide manieren hebben hun voor- en nadelen. Zo ben je bij een groepsreis zeker van dat je alle bekendste plekjes zult zien. Met een individuele rondreis Zuid Afrika ben je zelf helemaal vrij om je tijd in te delen.

 

 

(192)