Het verhaal van de designerjurk en hooggehakte pumps

Het verhaal van de designerjurk en hooggehakte pumps

Ik had ein-de-lijk weer een leuk feestje op de planning staan. Na weken te hebben geklust in mijn nieuwe appartement en hard te hebben gewerkt voor mijn nieuwe werkgever, was ik echt toe aan ontspanning. Het leek alsof mijn smekende gebeden werden gehoord, want mijn beste vriendin besloot vorige week haar “ik-woon-samen-en-ben-vijfentwintig-jaar-geworden party” te vieren. Ik mocht mijn klus- en werkkleding verruilen voor een mooie jurk en een paar chique pumps. It was my time to shine!

De feestjes van mijn vriendin zijn de beste omdat ze wil dat niemand haar party’s vergeet. Haar motto luidt dan ook: “als ik iets doe, doe ik het goed”. Daarom werd er ook voor dit feestje alles – maar dan werkelijk ALLES – uit de kast gehaald om het tot een groot succes te maken. Haar vriendje vond het wel best: hij hoefde er immers niet veel voor te doen want organiseren zat in het bloed van mijn beste vriendin. Zo stond er een enorm standbeeld gemaakt van ijs in de tuin ter decoratie, waren de plafonds binnen bedekt met vrolijkgekleurde-met-helium-gevulde-ballons en werden er in de keuken de lekkerste cocktails geschonken. Het werd daadwerkelijk een groot feest, met een entrée om nooit te vergeten…

Ik vind het altijd leuk om mezelf op te doffen voor een feest. De voorbereiding voor mijn looks beginnen al een week voor het feest begint: ik speur internet af naar een nieuwe jurk, google me suf naar een paar mooie pumps en gooi ten slotte mijn winkelwagentje vol bij Douglas met dure parfum (die ik in feite niet nodig heb, gezien ik nog minstens vijf ongeopende flessen in de badkamer heb staan). Ik heb nooit zin in een kledingcrisis voor het feest begint, daarom dek ik me goed in!

Ook dit feestje was rovend voor mijn portemonnee. Ik had een rode, strakke jurk gekocht van een te gekke designer – niet te kort, niet te lang – en kleedde deze af met een paar hooggehakte zwarte pumps. Ik kon eigenlijk helemaal niet op deze pumps lopen, maar ja, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. Ik wankelde mijn het huis van mijn vriendin binnen en zwikte mijn linkervoet om zodra ik over de deurdrempel stapte – maar hé, ik zag er wel fabulous uit – wát kon er nou misgaan?! Ik vervolgde moeizaam mijn weg naar de kapstok om mijn jas op te hangen, maar zag helaas niet dat een deel van het tapijt iets opkrulde. Mijn schoen knuffelde het tapijt en voor ik het wist, lag ik languit in de gang. BOVENOP de vriend van mijn beste vriendin die klaarstond om mijn jas aan te nemen. Eén pump was ontdaan van zijn hak en de ander verschool zich half onder het tapijt. Maar dat was nog niet het ergste: mijn designerjurk was tot heuphoogte gescheurd. Een split is soms best sexy, maar dit ging iets te ver… Gelukkig had mijn vriendin nog wat in de kast hangen en hoefde ik haar party niet te missen.

(113)