Let op bij het kopen van een zippo.

Let op bij het kopen van een zippo.

Het kopen van een zippo aansteker model kost veel tijd, als u het goed wilt doen. U wilt de aansteker niet kopen voor uw collectie en erachter komen dat deze niet exact is wat u dacht dat het zou zijn bij aankoop. Pak uitgebreid de tijd om ernaar kijken en de gegevens te verzamelen. Dit is van belang om te bepalen of deze aansteker echt de moeitzippoe waard is. Daarnaast zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van Zippo’s. Deze zaken komen aan bod in dit artikel.

Staat van gebruik: Het komt weleens voor dat je een zippo als nieuw vermeld ziet staan, terwijl ze een gebruikte indruk vertonen. ‘Nieuw staat’ betekent altijd dat de gele originele sticker volledig intact is, geen krassen op de aansteker zitten, nooit gebruikt zijn en meteen een vlam kan ontstaan. De “als nieuw” staat bij een Zippo zou ik alleen zo omschrijven als de originele sticker weg is, geen of amper krassen heeft en correct werkt.

Originele doos: Een zippo die in de bijgeleverde orginele doos zit, kun je meestal beschouwen als origineel. Dit zijn geen neppe Chinese producten. Dat is echter niet altijd het geval! Sommige personen maken de doos na om een hogere prijs te vangen voor het item. Je betaald immers meer voor een ogenschijnlijke echte aansteker, dan een neppe.

Gefotoshopte foto’s: Op internet worden foto’s nogal eens nagemaakt met fotoshop. Een goede foto van de zippo in de advertentie zal immers beter verkopen dan een vaag slecht beeld van de aansteker. Let op de kwaliteit van foto’s. Neem eventueel contact op met de aanbieder als je betere foto’s wilt zien en of deze origineel zijn.

Let op de specificaties: De verkoper hoort alle specificatie te benoemen in de online advertentie. Als dit niet het geval is, dan kun je hem mailen met al je vragen. In sommige gevallen is een slimme verkoper daarop voorbereid door een vragenlijst op de site te zetten.

Stel vragen: Is de originele sticker aanwezig? Zitten er stickers op de zijkant? Is de Zippo op voorraad of worden ze geleverd door derden? Je weet dan waar je aan toe bent. Vraag alle vragen die voor jou relevant zijn aan de aanbieder, de enige stomme vraag is het niet vragen en hier achteraf spijt van krijgen.

Naar deze gegevens kijk ik meestal bij het kopen van aanstekers of een zippo aansteker webwinkel voldoet aan mijn eisen. Hopelijke heeft deze informatie je goed op weg geholpen bij de juiste keuze van de aanschaf van een zippo en het voorkomen van verassingen achteraf.

(834)