Kleurrijke ruimtes, kleurrijk leven

Kleurrijke ruimtes, kleurrijk leven

Verschillende kleuren zorgen voor een verschillend gevoel. Kleuren kiezen kan een lastige taak zijn, ze reflecteren namelijk je smaken en persoonlijkheid. Kleuren kunnen je altijd beïnvloeden; je zal verschillende manieren leren om het beste uit jouw kleur en jezelf te halen met de kleuren die jij voor je woning uitkiest.

Rood

Rood kan optreden als een stimulans en kan gebruikt worden om warmte te creëren. Rood heft een felle tint en heft kracht een ruimte helemaal te doen opleven. Rood kan gebruikt worden in ruimtes zoals de keuken, trappen, in de hal, … Ruimtes die actie en warmte kunnen gebruiken. Gebruik geen rood op plaatsen waar je ontspant.

Blauw

Als je op zoek bent naar een ontspannende kleur is blauw de perfecte match. Deze kleur wordt vaak gebruikt voor slaapkamers en badkamers. Er wordt aangeraden om blauw niet te gebruiken in ruimtes zoals de keuken, trappen, en in de hal. Aangezien er frequente doorgang is, zou blauw de ruimtes saai laten lijken.

Zwart en Wit

Vele mensen hebben de neiging om zwart en wit als verf kleur te onderschatten. Ze lijken saai, maar men kan er meer uithalen dan je denkt. Wit geeft een frisse en propere indruk. Met zwart kan je leuke accentjes aanbrengen over het hele huis. Professionele schilders verkiezen neutrale kleuren als gebruik voor diepte en accenten. Een combinatie van zwart en wit zal voor een modern indruk zorgen.

oranje

Oranje tinten kunnen een opwekkende en enthousiaste indruk nalaten. Het is misschien niet ideaal voor een slaapkamer of voor recreatieve ruimtes maar ze werken wel goed in ruimtes waar veel beweging plaatsvindt. Oranje is ook een ideale kleur voor fitnessruimtes, het ontdoet namelijk van stress.

Groen

Groen heft veel verschillende tinten en het kan gecombineerd worden met veel verschillende kleuren. Groen vertegenwoordigt het leven. En het heeft het vermogen de ruimte nieuw te doen lijken op elk moment en werkt ook zeer rustgevend.

Paars

Paars vertegenwoordigt het spiritueel welzijn en menselijkheid. Purple represents spirituality and humanity. Het legt accenten op emoties en compassie. Het heeft het vermogen om een ruimte diepte te geven. Het doet je ruimte ook luxe uitschijnen. Lichtere tinten zoals lavendel en lilan hebben dezelfde kwaliteit als de blauw.

Altijd eerst een kleur uitproberen met kleine hoeveelheden voor je beslist om je hele muur te verven. Met kleine hoeveelheden testen helpt je om in het gevoel te komen en te zien wat de kleur geeft op verschillende tijdstippen van de dag.

(113)