Herenmodetrends voor business 2013

Herenmodetrends voor business 2013

Ook als er officiële etiquetteregels zijn, dient u zich aan de bedrijfsspecifieke interpretaties te houden. Wat betekenen specifieke modebegrippen in relatie tot een correcte kledingstijl? Veel mannen weten daar eigenlijk niet zoveel van. Daarom geven we hier een samenvatting van de belangrijkste criteria waarop mannen dienen te letten.

Is het kledingvoorschrift ‘officieel business’, dan verwacht men een driedelig donker pak met klassiek, wit overhemd en natuurlijk bijpassende stropdassen en dichte, leren schoenen in zwart of bruin. Manchetknopen zijn bij deze stijl nog steeds een uitstekende keuze. De dasspeld is daarentegen niet meer van deze tijd. Bij ‘business attire’ mogen de heren ook voor een businesspak met overhemd en das in lichte kleuren kiezen. Vooral jonge bedrijven kiezen intussen ook voor de ‘semiformele’ look. Dat betekent dat zowel snit als kleur wat vlotter mag zijn. Draag er een horloge van Patek Philippe bij en er is niets meer wat een succesvol optreden in de weg staat.

‘Business casual’ zien we vaak bij innovatieve ondernemingen en in de mode- en ontwikkelingsbranche. Dit is in feite een informele dresscode. Hieronder vallen bijvoorbeeld een donkere spijkerbroek, chino of corduroy broek en vlotte overhemden en poloshirts. Een nonchalante blazer maakt de outfit compleet.

Volgens de modeontwerpers is de moderne man bezig met een stijlvol-elegante inhaalslag. De heren mogen zich kleden in klassiek witte overhemden die niet gestreken hoeven te worden en in overhemden met een tartandessin of met strepen. Combineren met een vlotte linnen blazer, een elegant colbertje met patches op de ellebogen of met een tartandessin en de outfit is perfect. Het colbertje is ’tailored fit’ met elegant splitje opzij.

De nieuwe overhemden, die ook gerust een ruitje mogen hebben, hebben een custom-, tailored – of slim fit. De businessschoenen zijn gemaakt van echt leer. De nieuwe stijl is een doordachte mix van een stijlvolle business-look met een vleugje leisure-look. Zelfs de trui, die lange tijd uit den boze was, mag nu zelfs in een kleur als ‘fuchsia’. Maar dan wel graag van het beste materiaal met kasjmier of zijde of van luxueus, eersteklas katoen met een intense, zijdeachtige glans. Zo heeft uw outfit, ook met een trui, een subtiele, luxueuze uitstraling. Het spreekt bijna vanzelf dat u deze actuele en voor alle gelegenheden geschikte herenmode ook online kunt kopen. Veel plezier bij het kiezen van uw nieuwe outfit. Het is tegenwoordig heel makkelijk om stropdassen te kopen, bestel ze gewoon online via een stropdas webshop.

(185)