De Total Body Scan

De Total Body Scan

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde een tijd geleden dat kanker de belangrijkste doodsoorzaak is geworden in ons land boven hart- en vaatziekten. Voor het eerst zijn in Nederland meer mensen aan kanker overleden dan aan hart- en vaatziekten. Hiermee wordt het belang van preventief medisch onderzoek zoals het ondergaan van een Total Body Scan extra benadrukt,. Door je regelmatig te laten screenen (eens in de drie tot vijf jaar) kun je, indien de artsen iets vinden, er op tijd bij zijn waardoor vaak een betere behandeling tot de mogelijkheden behoort.

Gezonder leven heb je niet helemaal zelf in de hand

Ook Dr. Med. Gunter Klass benadrukt het belang van preventief medisch onderzoek waarvan de Total Body Scan een goed voorbeeld is. Naast voldoende beweging, stoppen met roken en gezonder eten zijn er natuurlijk nog genoeg andere factoren van invloed zijn op je gezondheid. Daarom is een Total Body Scan zeer aan te raden voor het vroegtijdig opsporen van afwijkingen en aandoeningen om eventuele ernstig wordende gezondheidsproblemen te beperken en mogelijk zelfs te voorkomen.  Vaak kun je in onze reguliere zorg pas terecht als je echt ziek bent, terwijl juist voorkomen beter is dan genezen! U wilt graag weten of u gezond bent en niet achteraf pas horen hoe ziek u bent. De onderzoeken zorgen vaak voor een positieve draai aan het leven, waardoor de levensstijl er op vooruit gaat. Het voordeel van een Total Body Scan is, in tegenstelling tot reguliere onderzoeken, dat u direct op de hoogte bent van de onderzoeksresultaten. Deze worden direct met u besproken en geven u een goed beeld van uw gezondheid.

Let wel, een Total Body Scan geeft natuurlijk altijd uw gezondheid op dat moment weer, waardoor drie- tot vijfjaarlijkse herhaling verstandig is. Uw gezondheid is immers uw belangrijkste bezit en zeker de moeite waard.

(87)