Heb jij al contactlenzen of niet?

Heb jij al contactlenzen of niet?

Dat is geen rare vraag, omdat veel mensen gewoon helemaal niet weten hoe slecht hun ogen zijn. De meeste mensen die een bril of contactlenzen nodig hebben weten het niet van zichzelf omdat het altijd geleidelijk gaat. Je verliest niet van de een op de andere dag je zicht. Vandaar dat het bij veel mensen pas in een laat stadium duidelijk wordt dat de ogen slechter worden. Soms is het in dat geval al te laat.

Als je veel in een auto rijdt kan je het misschien wel sneller door hebben. Je ziet dat je minder scherp wordt en dat je soms dingen mist. Ook worden nummerborden of stickers op de auto steeds minder goed zichtbaar. Als oplettende bestuurder laat je je ogen in zo´n geval direct onderzoeken.

Het onderzoeken van de kwaliteit van jouw zicht doe je altijd bij een gekwalificeerde opticien. Laat je niet zomaar iets aansmeren op internet of in een winkel, maar onderzoek eerst bij een specialist hoe het er echt voor staat. Vertrouw je niet op het oordeel van 1 specialist, neem dan gewoon een second opinion.

Als blijkt dat jij contactlenzen nodig hebt, aarzel dan niet maar neem ze gelijk. Begin met lenzen die je wat langer kan dragen, zodat je ze niet steeds hoeft te wisselen. In het begin kan dit namelijk best een hels karwij zijn.  Koop je lenzen bij een winkel die er verstand van heeft. Kijk dus altijd naar de reacties van eventuele klanten voor jou. Waren zij tevreden met hun aankoop, en wat hadden ze er op aan te merken? Er zijn lenzen van vele verschillende sterktes, let dus goed op wat je koopt omdat je met een verkeerde sterkte je ogen kapot maakt. En dit wil je ook niet, omdat je bedoeling juist omgekeerd is.

(140)