Zo kom je erachter of je geschikt bent voor liposuctie

Zo kom je erachter of je geschikt bent voor liposuctie

Het is natuurlijk hartstikke fijn als je mentaal en fysiek helemaal in orde bent. Dat neemt niet weg dat je over sommige onderdelen van je lichaam best wat minder tevreden mag zijn. Je kunt nog wel drie keer per week in de sportschool ploeteren, maar sommige vetophopingen verdwijnen helaas niet zo gemakkelijk. Liposuctie is een plastische ingreep om overtollig vet weg te halen en bied hierin uitkomsten. Zo kun je denken aan vet rond je heupen, dijen, billen, rug, knieën, enkels of armen. Hieronder lees je meer informatie over liposuctie en of je geschikt bent voor deze ingreep.

Zo werkt het

Een liposuctie is bedoeld om vetophopingen te verwijderen en zo je lichaam weer een fijne boost te geven. Het teveel aan vetweefsel wordt weggezogen waardoor je een duidelijke contourverbetering zult ervaren. De duur van een behandeling is vaak vrij kort, namelijk één tot twee uur en is geheel afhankelijk van de vorm van liposuctie. Je hebt namelijk behandelingen waarbij je niet onder gehele narcose hoeft, maar waarbij alleen plaatselijke verdoving geldt. Laat je hierin goed adviseren bij de desbetreffende kliniek. Het herstel daarentegen neemt meer tijd in beslag doordat het behandelde gebied vaak gezwollen is. Je lichaam heeft hiervoor enkele weken nodig om deze zwellingen te genezen. Het definitieve resultaat is vaak te zien na drie tot zes maanden.

Geschikt voor liposuctie

De meest geschikte kandidaten zijn gezonde mannen en vrouwen met een goede elastische huid. Zo is een liposuctie vaak alleen mogelijk wanneer je een goed gemiddeld gewicht hebt en je BMI niet hoger is dan 30. Ook wordt er gekeken naar de elasticiteit van je huid. Wanneer je te veel los vel hebt, dan kan het gewenste resultaat niet worden bereikt waardoor er eerder een buikwandcorrectie wordt geadviseerd. Het is in ieder geval belangrijk om te beseffen dat je met een liposuctie niet je droomlichaam kunt creëren door hier en daar wat vet weg te zuigen. Het is namelijk geen alternatief voor gezond eten en voldoende beweging, maar kan wel bijdragen aan je eigen positieve gevoel over je lichaam.

De resultaten van een liposuctie

Zoals hierboven al kort staat vermeld, kan het drie tot zes maanden duren voordat je goed resultaat kunt zien na een ingreep. Het resultaat van deze ingreep is voor altijd, omdat de vetcellen definitief worden verwijderd tijdens een liposuctie. Het vetweefsel kan op deze plekken dan ook niet meer terugkomen. Een enkele keer is niet al het vetweefsel verwijderd of is het resultaat niet helemaal asymmetrisch waardoor je genoodzaakt bent om nog een aanvullende liposuctie uit te voeren. De kosten van een liposuctie zijn afhankelijk van het gedeelte die je graag wilt laten behandelen. Wanneer je voldoende blijft wegen, gezond blijft eten dan zal het resultaat zich dubbel en dwars uitbetalen. We wensen je veel succes.

(34)