WC ontstoppen? Op deze manier doe je het goed

WC ontstoppen? Op deze manier doe je het goed

De WC zelf ontstoppen is het eerste waar mensen aan denken als ze een verstopping hebben. Je wilt graag dat de WC weer snel werkt. Plus het scheelt ook nog eens geld als je het zelf doet. Geld dat je normaal gesproken aan de loodgieter moet betalen.  Maar je betaalt dit geld aan de loodgieter natuurlijk niet voor niets. Een loodgieter kan iets wat veel mensen niet kunnen. Zelf ontstoppen kan namelijk vervelende gevolgen hebben. Dat wil je niet. Het is dus verstandig om een loodgieter te bellen. Laat dat gezegd zijn.

Mocht je dit toch niet willen, dan hebben wij hier 3 vergissingen die mensen maken als ze hun WC zelf ontstoppen.
We hopen dat jij ze niet maakt.

WC ontstoppen met klerenhangers

Ja je leest het goed. Mensen gebruiken soms een klerenhanger om een WC te ontstoppen. Eigenlijk weet je dat dit een foute manier is. Toch proberen mensen het. Ze verbuigen de klerenhanger en stoppen hem in de WC. Het probleem is dat de klerenhanger kan verdwijnen in de Wc-buis. En niet zomaar verdwijnen! Gewoon helemaal weg! En dan ben je nog verder van huis. Als je dan een loodgieter belt dan ben je veel meer geld kwijt dan bij een normale ontstopping.

Ontstoppen van de WC met een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger maakt meer kapot dan je denkt. Je spuit water hard en met grote hoeveelheden in de WC buis. Dat zorgt ervoor dat de ondergrondse buizen beschadigd kunnen raken. En als die buizen kapot zijn dan heb je echt een probleem. Gebruik een hoge drukreiniger voor andere schoonmaakacties en niet voor de WC.

Gebruik geen vloeibaar ontstoppingsmiddel bij het ontstoppen van de WC

Vloeibare ontstoppers zijn meestal geschikt om de gootsteen mee aan te pakken. Om een WC te ontstoppen is dit een dubieus middel dat meestal niet werkt. Een verstopte WC is meestal niet op te lossen met een vloeibaar middel. Ook al is het merk van het middel nog zo betrouwbaar, het werkt niet.

Wat werkt wel bij het ontstoppen van het toilet?

Wat werkt dan wel als je een WC wilt ontstoppen?

Bel een loodgieter

Een loodgieter bellen is de beste oplossing. Als je zelf nog geen problemen hebt veroorzaakt aan de WC met bovenstaande fouten dan zijn de tarieven nog vrij laag. Een loodgieter komt snel bij je langs zodat het euvel weer verholpen is.

Probeer afwasmiddel en heet water

Afwasmiddel met heet tot kokend water in de WC gieten kan helpen als de problemen nog niet te groot zijn. Laat het water en het afwasmiddel een dag inwerken en spoel de WC daarna schoon en kijk of de verstopping verholpen is.

(22)