Kwaliteit slaapproducten voor een goede nachtrust

Kwaliteit slaapproducten voor een goede nachtrust

Tijd voor een nieuw dekbedovertrek?

Als het tijd is voor een nieuw dekbedovertrek, biedt een dekbedovertrek webshop veel uitkomsten. Een groot deel van je leven breng je slapend door. Daarom is het van belang om bij een bed, matras of luchtbed kopen een kussen en een dekbed van een goede kwaliteit te hebben. Maar uiteraard wil het oog ook wat! Wat voor stijl jouw slaapruimte ook heeft, er is altijd wel een dekbedovertrek dat past bij jouw interieur. Kijk bijvoorbeeld naar het patroon, de kleur, en de soort stof. Er bestaan namelijk dekbedovertrekken van verschillende materialen. Tot het assortiment behoren bijvoorbeeld katoen, percal katoen, flanel, linnen, satijn en zijde. Hierbij kun je ook overwegen, hoe de verschillende stoffen aanvoelen. Houd je van een soepel oppervlakte zoals zijde? Zijde voelt koel aan in de zomer en is warmte-isolerend in de winter. Misschien heb je liever het gevoel van een natuurlijke plantaardige vezel, zoals katoen of linnen. Dit geeft weer een heel andere ‘feel’ en look!

Jaarrond voorzien met het beste Seizoenen dekbed

Het seizoenen dekbed is een goede optie voor mensen die graag een dekbed willen die geschikt is voor zowel de zomermaanden als voor de wintertijd. Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee losse delen. Elk dekbed deel heeft een verschillende warmteklasse. Het zomerdeel heeft warmteklasse 4 en het voor- en najaar deel heeft een warmteklasse 3. Samengevoegd vormen deze een lekker warm winterdekbed met warmteklasse 1. Oftewel, het seizoenen dekbed is eigenlijk een 3-in-1 oplossing. Het seizoenen dekbed is dan ook ideaal voor mensen die één dekbed willen kopen en daarmee gelijk klaar willen zijn voor het hele jaar. Gedurende de seizoenswisselingen kun je het dekbed afstemmen op jouw wensen. Oftewel, maximale keuzevrijheid! Uiteraard wordt ook dit type dekbed met verschillende vullingen uitgevoerd.

Zorg voor een goede kwaliteit hoeslaken

Ook niet onbelangrijk is het hoeslaken. Een hoeslaken heeft verschillende functies. Ten eerste beschermt deze het matras en houdt deze in een goede conditie. Daarnaast is het hoeslaken belangrijk voor het bewaken van de persoonlijke hygiëne. Het materiaal van het hoeslaken dient goede vochtregulerende en ventilerende eigenschappen te hebben. Tijdens de slaap wordt er namelijk veel vocht verloren. Dit vocht moet goed worden geabsorbeerd en verdampt. Zoek daarom vooral hoeslakens van goede kwaliteit. Welke stofsoort zoekt u? Kijk bijvoorbeeld naar een hoeslaken van 100% katoen of Tencel. Deze natuurlijke vezel biedt uitstekende vochtregulatie en ademt goed.

Neksteunkussens voor extra ondersteuning

Een neksteunkussen is een stevig kussen die extra ondersteuning biedt. Wanneer je slaapt is een goede houding natuurlijk van groot belang. Ieder persoon heeft een andere bouw en een andere slaappositie. Ook het matras is een factor die bepaalt hoe een persoon ligt en welk hoofdkussen hierbij past. Overweeg daarom welk hoofdkussen bij jou past. Bij het kiezen van een hoofdkussen kun je kijken naar het model, de vulling en het formaat. Een neksteunkussen is een hoofdkussen met een hardere en vaak vormvaste vulling, bijvoorbeeld van latex. Daarom heeft het een optimale ondersteuning aan hoofd en nek, bijvoorbeeld voor zijslapers. Het neksteunkussen is er in verschillende modellen, zoals als puntkussen, boxkussen, wigvorm en wigvorm met schoudercontour. Een neksteun kussen is geschikt voor met name zijslapers, en als lager model ook voor rugslapers. Buikslapers zijn in het algemeen beter af met een minder vormvast hoofkussen.

(33)