Hoe kies je een trouwring?

Hoe kies je een trouwring?

Het kiezen van een trouwring is niet zomaar iets. Het is een product waar je hopelijk de rest van je leven mee om je vinger loopt. Dat betekent wel dat je van tevoren goed moet nadenken over wat je wilt. Wat voor soort trouwring wil je de rest van je leven om je vinger hebben? In dit artikel helpen we je bij je keuze voor de juiste trouwring. 

Start op tijd met het kopen van een trouwring

Een trouwring kopen doe je geruime tijd voor de bruiloft. Dit is geen product om gehaast een paar dagen voor je bruiloft aan te schaffen. Een paar dagen van tevoren wordt trouwens moeilijk want het kost serieus tijd om de trouwring te maken. Begin op tijd met het uitkiezen van de trouwringen zodat je op tijd bent voor jullie bruiloft. 

Materiaal van de trouwring

Het materiaal van je favoriete trouwringen hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen houden van gouden trouwringen en anderen weer van witgouden trouwringen. Elke kleur heeft zijn eigen uitstraling. Wat de keuze ook is, zorg ervoor dat je het materiaal uitkiest waar je van houdt. Dat zorgt voor een langdurige trotsheid. Je moet per slot van rekening de rest van je leven met deze ring.

Een setje of individueel?

Vroeger kochten koppels vaak hun trouwringen in een setje. Door de individualistische samenleving kopen steeds meer mensen hun ringen apart van elkaar. Dat betekent automatisch meer diversiteit in gekochte trouwringen. 

Wat je ook vaak ziet is dat twee totaal verschillende trouwringen op kleine punten zijn aangepast zodat ze toch bij elkaar horen. Op deze manier vloeit het individualistische toch samen tot één geheel. 

Eigen ontwerp of bestaande trouwring

Een eigen ontwerp is tegenwoordig helemaal ín. Trouwringen worden vandaag de dag ontworpen in allerlei hippe configuratoren. Dat kan voor jullie trouwringen ook. Over het algemeen zie je dat ongeveer de helft van de stelletjes een eigen ontwerp neemt. Mar natuurlijk kun je ook een bestaande ring nemen. Deze ring kan zelfs op bestaande plekken worden aangepast waardoor de ring toch nog uniek wordt.

Welke stijl trouwring past bij jou

De traditionele trouwringen van vroeger waren simpeler in hun uiterlijk. Tegenwoordig zie je dat mensen vaker kiezen voor toevoegingen aan hun trouwring. Denk dan aan een diamant, een inscriptie of een vingerafdruk. 

Budget

Bepaal vooraf duidelijk wat het budget is. Het is misschien niet het meest romantische aspect van trouwringen kopen maar het is wel praktisch. De prijs van een trouwring wordt bepaald door het materiaal, het gewicht, de diamant en de soort inscriptie. Het is dus verstandig om van tevoren te bepalen wat je budget is en wat voor soort trouwring je daarbij kunt krijgen.

(18)