Er zijn veel verschillende kinderziekten in en buiten Nederland

Er zijn veel verschillende kinderziekten in en buiten Nederland

Er zijn een paar ziektes die alleen als een kinderziekte gezien worden. Er is als voorbeeld rode hond, de bof, de vijfde ziekte en nog meer van deze. Haast iedereen heeft een inenting gehad voor bijna alle kinderziekten. Voor waterpokken heb je geen inenting gehad. Je zal dan ook waterpokken gaan krijgen wanneer je bij een besmet persoon in de buurt komt. Heb je deze eenmaal gehad? Krijg je waterpokken niet snel nog een keer. Je hebt bovendien kinderziektes waarvoor je inentingen hebt gehad maar op oudere leeftijd toch problemen met ondervindt zoals pseudokroep.

Meestal is een belletje naar je eigen huisarts genoeg. Het is van belang dat je let op de kritieke signalen. Bij veel signalen moet je iets doen. Het kind kan zich bijvoorbeeld zeer slapjes zijn. Wees er zeker van dat je het kindje vocht tot zich krijgt. Drinken is één van de belangrijkste dingen. Je kan water koken om er zeker van te zijn dat er geen bacterien en virussen in zitten. Het is ook van belang dat je de belangrijke telefoonnummers makkelijk kan vinden.

Handelen tijdens ziekteverschijnselen
Met stress kan men doorgaans niet zuiver de situatie beoordelen. Het is van belang om het zo makkelijk mogelijk te hebben als er iets voordoet. Als er belangrijke nieuwtjes komen omtrent kinderziektes dan laat een overheidsinstantie het iedereen weten. De veiligheid van een kind wordt meer dan eens nagelaten in andere landen maar niet hier in Nederland. Wij hebben een fantastische zorg en vooral kinderen worden ten alle tijde geholpen. Ze krijgen bij de spoed ook voorrang op volwassenen en dan met name met spoedeisende klachten.

Informatie voor ouders met kinderen
Wil je meer weten omtrent ziektes die bij kinderen voorkomen. Je kan voor goede informatie kinderziektes.org eens goed doornemen. Hier staan de ziektes die bij kinderen in Nederland voorkomen vermeld en kan je nieuws lezen over de rest van de wereld.

(153)