Door stress enorme koppijn krijgen, werken achter de pc

Door stress enorme koppijn krijgen, werken achter de pc

Een klemmende en drukkende pijn op een plaatselijk of meer delen van het hoofd is in veel gevallen spanningshoofdpijn. Deze pijn kan van minuten tot meerdere dagen doorzetten. Er zijn twee soorten spanningshoofdpijn. Er is episodische spanningshoofdpijn waarbij men minder dan 15 dagen per maand koppijn heeft. Daarnaast is er chronische spanningshoofdpijn waarbij mensen wel langer dan 15 dagen per maand koppijn hebben. Hier wordt je bepaald niet vrolijk door. Zie spanningshoofdpijn.net voor meer over deze vorm van koppijn.

Werken achter de computer
Het verschilt voor iedereen waar de pijn precies plaatsvindt. Eén van de vaakst voorkomende vormen van koppijn is spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn doet zich veelvuldig voor als een consequentie van spanning. Verschillende omstandigheden kunnen de koppijn tot stand brengen. De schouderspieren en van nek en hoofd worden dan voor een te lange tijd te strak getrokken. Verschillende factoren uit de omgeving kunnen deze factoren zijn. Veel mensen werkzaam achter de pc krijgen te maken met klachten die hieraan gelinkt kunnen worden. Je zit te vaak met een slechte houding achter de pc en spant alles strak aan.

Bij spanningshoofdpijn wordt op één of meer plekken van het hoofd een drukkende of kloppende pijn ervaren. Deze pijn is veelvuldig continue aanwezig en kan gepaard gaan met pijn in de nek of schouders. Er is normaliter geen sprake van misselijk zijn of braken. De pijn kan door pijnstillers zoals paracetamol worden verlicht. De persoon kan tevens kiezen voor preventief behandelen dat als voorbeeld bestaat uit toediening van het antidepressivum amitriptyline. Een preventieve behandeling duurt 3 tot 6 maanden. Een verwijzing naar een manuele therapeut is ook mogelijk. Het ontspannen van de nek- en schouderspieren en het losser worden van de wervels in de nek is dan het gevolg. Let op je hebt meer dan één behandeling nodig. Tegenwoordig kan je niet bij iedere zorgaanbieder onbeperkt naar de fysio en moet je het pakket in de gaten houden,

(176)