De goedkope vakantie challenge

De goedkope vakantie challenge

Een tijdje geleden zat ik met wat vrienden een biertje te drinken in de bar hier in Groningen, en het onderwerp was vakanties. We hadden het er over dat we allemaal al tijden niet meer op vakantie waren geweest, omdat het allemaal zo ontzettend duur is! Natuurlijk, we zitten ieder weekend in de kroeg ons geld op te drinken en te roken dus dan blijft er ook niet veel geld over voor vakanties, maar dat moet toch goedkoper kunnen. Langzaam aan ontstond het idee van de goedkope vakantie challenge: we gaan allemaal (zeven man) zo goedkoop mogelijk op vakantie. Degene die zijn vakantie het goedkoopste gehouden heeft, wint een avondje zuipen.

De eerste horde was het zoeken van een land. Italië en Frankrijk hadden we allemaal al wel gezien, wintersporten hadden we geen zin in en in de zon bakken kon op ons eigen dakterras ook wel. Na lang wikken en wegen besloten we voor Polen te gaan. Dat leek ons een mooi goedkoop land waar ze volgens ons ook wel van een drankje houden, net als wij. Goed, Polen wordt het dus. Hoe gaan we daar komen? Via Google kwam ik op een website terecht waar ze vliegtickets van een hele hoop aanbieders voor je vergelijken, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste vliegtickets hebt: www.goedkope-vliegtickets.nl. Daar boekte ik twee tickets naar Polen, voor mij en mijn beste kameraad. De rest gingen we natuurlijk niet over deze site vertellen, wij wilden immers de challenge winnen.

De reis zou drie weken nadat we de tickets geboekt hadden plaatsvinden, in onze vakantie. Een weekje naar Polen: bier drinken, lol maken, alles zo goedkoop mogelijk natuurlijk. De strategie van mij en mijn kameraad was om aan het begin van de week zoveel mogelijk proviand in te slaan, en de rest van de week gewoon helemaal niets meer te kopen. Op die manier zouden we onszelf dwingen om zo zuinig mogelijk aan te doen met alles wat we gekocht hadden. We rekenden er op dat de andere heren de verleiding niet zouden kunnen weerstaan om tijdens de vakantie allemaal dingen te kopen die ze helemaal niet nodig hebben.

Ik ga je niet met het hele verhaal vermoeien, maar uiteindelijk bleek onze strategie perfect te werken! We voelden ons de koning te rijk: goedkope vliegtickets gevonden, een weekje in Polen geweest zonder al te veel geld uit te geven, een gezellige tijd gehad en bij terugkomst hadden we een avondje drinken gewonnen. Wat wil een mens nou nog meer?!

(149)