Een goede nachtrust met het juiste matras

Een goede nachtrust met het juiste matras

Het krijgen van een goede nachtrust is van verschillende factoren afhankelijk. Wat heb je overdag gedaan? Wat heb je gegeten? Maar een goed matras is eigenlijk wel het belangrijkste. De kwaliteit van je matras is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Een goed matras is afgestemd op jou persoonlijk. Voor iedereen is het juiste matras verschillend. Niet iedereen weet dat matrassen heel verschillend zijn en dat het ze niet allemaal lekker slapen.

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen zorgen voor een optimaal comfort door de unieke lig eigenschappen. Het matras zorgt hierdoor voor een goede ondersteuning waarbij de doorbloeding niet wordt afgeklemd. Omdat het traagschuim door warmte zachter wordt past het zich aan naar je lichaamsvorm. Door de eigenschap dat het dus zachter wordt door warmte kunnen de lichaamsdelen die wat dieper liggen makkelijker zakken. Dit zorgt dat de doorbloeding optimaal blijft en spieren blijven lekker soepel. Er zijn wel grote kwaliteitsverschillen tussen verschillende traagschuim matrassen. Het grote verschil zit dan in de temperatuurreactie. Het traagschuim moet bij de juiste temperatuur zachter worden. De juiste temperatuur is de uitwendige lichaamstemperatuur. Dit is rond de 29C. De traagschuim matrassen van mindere kwaliteit zullen minder goed op temperatuur reageren. Hierdoor gaat de kwaliteit verloren. Daarnaast moet het schuim ook goed ventileren om te zorgen dat het matras niet te warm wordt.

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen hebben een heel goede vering. Door deze vering zorgen ze voor een goede ondersteuning. Daarbij hebben koudschuim matrassen een goede ventilatie en voeren ze transpiratie optimaal af door de open celstructuur. Koudschuim matrassen zijn in principe geschikt voor elke bedbodem. Deze eigenschappen en de lange levensduur zorgen ervoor dat deze matrassen een goede keus zijn.

Pocketvering matrassen

De mastrassen van dit moment zijn toch wel de pocketvering matrassen. Deze matrassen zitten vol met metalen veren in een aparte pocket. Omdat deze matrassen per vierkante meter meer veren hebben dan andere matrassen zorgen ze voor een betere individuele ondersteuning. De kern kan afgedicht worden met verschillende soorten schuim waardoor voor iedereen wel een geschikt matras te vinden is. De belangrijkste voordelen van een pocketvering matras zijn: meerdere veren voor een goede ondersteuning, optimale ventilatie.

Matrassen op maat

Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om matrassen op maat te laten maken. Vaak is dit nodig als er extra lange matrassen nodig zijn. Mensen worden steeds langer dus ook de vraag naar extra lange matrassen groeit. Maar matrassen kunnen ook op maat gemaakt worden voor gebruik in bijvoorbeeld boten of caravans.


Op http://www.slaaploods.nl kun je veel meer informatie over dit onderwerp terugvinden.

(73)