CV-ketel, hoe zit het met garantie?

CV-ketel, hoe zit het met garantie?

De cv-ketel is een belangrijk onderdeel in huis. Wanneer u een nieuwe cv-ketel aanschaft of problemen heeft met uw huidige cv-ketel, dan is het fijn om te weten hoe het zit met de garantie ervan. We bespreken het in dit artikel!

Cv-ketel garantie

Garantievoorwaarden cv-ketel

Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing op uw cv-ketel, denk hierbij aan de garantieperiode, de precieze garantievoorwaarden en ook de garantiekaart.

Garantieperiode

Op een nieuwe cv-ketel heeft u doorgaans de eerste zes maanden een aflevergarantie. Met deze garantie mag worden verwacht dat de cv-ketel aan de eisen voor normaal gebruik voldoet. Na het termijn van zes maanden zit er gemiddeld nog anderhalf jaar garantie op de cv-ketel. Het is echter wel zo dat de termijn van garantie vaak verschilt per merk en ook per onderdeel van de cv-ketel. Zo zit er op een belangrijk en relatief duur onderdeel van de cv-ketel, de warmtewisselaar, vaak wel 10 jaar garantie.

Voorwaarden van de garantie

Bij een garantieregeling zijn altijd bepaalde voorwaarden gesteld door de leverancier. In de meeste gevallen is bijvoorbeeld in de voorwaarden opgenomen dat er jaarlijks een onderhoudsbeurt uitgevoerd dient te worden door een erkend installateur. Ook zal in de meeste voorwaarden gesteld zijn dat een defect dat valt onder de garantie, te wijten moet zijn aan fabricage- of materiaalfouten. Verder is het meestal ook zo dat andere onderdelen die horen bij de cv-ketel, denk aan de thermostaat, alleen onder de voorwaarden vallen wanneer deze zijn aangeschaft bij dezelfde leverancier.

Garantiekaart

De garantie bijbehorend bij uw cv-ketel staat doorgaans vermeld in het garantiebewijs, meestal in de vorm van een garantiekaart. Hierop staan de exacte voorwaarden en de garantieregeling beschreven en ook tot wanneer de garantie geldig is. Bewaar de garantie kaart dus goed!

Verlengen van de garantieperiode

Het is bijna altijd mogelijk om de standaard garantietermijn van 2 jaar op uw cv-ketel te verlengen. Veel leveranciers bieden mogelijkheid tot het bijkopen van garantie-uitbreiding van 5, 10 of zelfs 15 jaar.

(93)