Online marketing

Online marketing

Online marketing: een term die steeds vaker gebruikt wordt. Er zijn een hoop dingen die hierbij komen kijken. Maar wat houdt het eigenlijk precies allemaal in?

Online marketing

Online marketing is een heel breed begrip. Aangezien de doelgroep voor veel bedrijven veel tijd op internet doorbrengt, is dit ook de aangewezen plek om deze doelgroep te bereiken. Door een slimme manier van aanpakken kan online marketing heel effectief werken.

 

Online marketing bestaat uit een hele hoop dingen, maar onder anderen uit zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Met SEO wordt ernaar gestreefd om een zo hoog mogelijk resultaat in de zoekmachines te bereiken. SEA staat voor Search Engine Advertising. Waar SEO is gericht op het organisch zoekverkeer, is SEA gericht op betaalde resultaten. Dit is dus een manier van adverteren op zoektermen waarop potentiële klanten zoeken in de zoekmachines. Dit zijn vaak de eerste drie zoekresultaten die Google weergeeft. Ook staan meestal aan de rechterkant van het scherm enkele advertenties.

 

Andere termen die vaak worden gebruikt in combinatie met online marketing, zijn CPC, CPM en CPL. Deze afkortingen gaan over de kosten die affiliate marketing met zich meebrengt. CPC staat bijvoorbeeld voor Cost per Click. Dit gaat over de kosten die één klik kost, uitgaande van de totale kosten. Deze affiliate marketing houdt in dat er advertenties worden geplaatst op gerelateerde websites voor jouw website. De beheerder van de website ontvangt dan een vergoeding voor de content die hij plaatst. Dit kan bijvoorbeeld gaan met CPC, maar er zijn dus ook andere modellen.

Online marketing bureau

Online marketing gaat veel verder dan dit. Er zijn een heleboel factoren die bepalen hoe goed jij je doelgroep online bereikt. Als je dit nou ook belangrijk acht voor je bedrijf, maak hier dan eens een afspraak over bij een online marketing bureau. Een online marketing bureau als We Talk SEO kan je adviseren over alle aspecten van online marketing en dit ook nog voor je uitvoeren. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg. Als de online marketing op de juiste manier wordt toegepast, kan dit grote positieve gevolgen hebben voor je onderneming.

 

laptop-837206_640

(49)