De top 3 mooiste hangplanten

De top 3 mooiste hangplanten

Hangplanten zijn een prachtige toevoeging aan iedere woon- of slaapkamer. Doordat ze veelzijdig zijn in te zetten zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld een hangplant aan het plafond hangen, maar ook op een kast of plank zetten. 

Ook in de hangplanten zelf is zeer veel variatie verkrijgbaar. Zo zijn er hangplanten met kleine blaadjes, of juist hele grote. Ook kun je gaan voor zeer kleurrijk of juist egaal groen. Op deze pagina vind je de top 3 van de ruime keuze die er tegenwoordig is.

Philodendron Scandens Micans

Als je op zoek bent naar een prachtige plant, die ook nog eens ijzersterk is en lekker snel groeit, dan is de Philodendron Micans iets voor jou. Voluit heet deze plant trouwens Philodendron Scandens Micans, omdat het een variatie is op de Scandens, maar men noemt hem vaak kortweg Philodendron Micans.

Het mooie aan deze plant zijn de bladeren. Deze bladeren zijn hartvormig, zoals ook het geval is bij andere Philodendron Scandens soorten, maar daarnaast hebben ze een fluweelachtige laagje. Door dit laagje is de kleur steeds anders, afhankelijk van de lichtinval. Zo varieert de bladkleur tussen donkergroen, bruin en paars. In het Engels wordt deze plant vaak Velvet Philodendron genoemd.

De verzorging is vrij simpel. Zorg ervoor dat de Philodendron Micans nooit in de volle zon staat en houd de aarde licht vochtig. Een beetje uitdrogen mag wel, maar laat hem niet te lang droog staan. Verder stelt deze plant niet veel eisen. Als hij de lang wordt kun je hem snoeien, maar dat hoeft niet.

Graslelie

De Graslelie heet officieel Chlorophytum. Binnen dit plantengeslacht bestaan er veel soorten waarvan de Comosum verreweg de populairste is. De Graslelie is al generaties lang een zeer populaire hangplant. Daar zijn meerdere redenen voor.

Ten eerste omdat deze plant ijzersterk is. Hij is bijna niet kapot te krijgen. Om die reden wordt hij vaak als beginnersplant ingezet. Veel gevorderde plantenliefhebbers zijn ooit begonnen met een Graslelie. Hij is zo makkelijk te stekken dat je er al snel genoeg hebt om weg te geven. Zo kun je weer iemand anders aansteken en aanzetten om een plantenverzameling te beginnen!

Daarbij heeft deze hangplant ook een erg leuk uiterlijk. De langwerpige bladeren zijn sprietig en steken alle kanten uit. Dit geeft hem een speels uiterlijk. Naarmate de plant ouder wordt gooit hij stekjes uit op lange stelen. Deze stekjes kun je laten zitten waardoor de plant steeds groter wordt, maar je kunt ze dus ook afknippen en laten uitgroeien tot nieuwe planten.

Chinees Lantaarntje

Het Chinees Lantaarntje heeft de bijnaam door de vorm van de bloemen: die doen denken aan de vorm van een Chinese lantaarn. Helaas gebeurt het niet vaak dat de plant tot bloei komt. Dat is niet erg, want de blaadjes zijn ook erg leuk. Deze blaadjes zijn klein, maximaal 2 centimeter, en hartvormig.

Omdat de plant van origine in woestijnachtige gebieden groeit is hij zeer sterk en kan wel een stootje hebben. Als je hem een keertje vergeet water te geven is dit geen probleem. Ook kan het Chinees Lantaarntje prima in de volle zon hangen. Dit is een voordeel omdat de volle zon voor veel andere kamerplanten schadelijk is.

(70)