De nieuwste sanitaire hulpmiddelen

De nieuwste sanitaire hulpmiddelen

Anno 2019 wordt het steeds makkelijker langer thuis te blijven wonen wanneer je iets mankeert. En de nieuwste hulpmiddelen zijn geschikt voor de professionele zorg. Ben jij een mantelzorger of werk je in de zorg? In dit artikel staan de handigste en nieuwste hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het uitvoeren van zorg.

De douchebrancard

De douchebrancard is een brancard zoals we die kennen, maar dan op wieltjes en gemaakt om in te liggen tijdens het douchen. Dit is handig voor mensen die niet lang kunnen staan of niet lang kunnen zitten. De douchebrancard is makkelijk te gebruiken doordat het kleine wieltjes heeft en gemakkelijk te bewegen is in een doucheruimte. Een ander mooi weetje is dat dit hulpmiddel wordt vergoed vanuit de WMO. Soms wordt er gevraagd om een kleine eigen bijdrage, maar dit is vaak wel te overzien. Een douchebrancard wordt geleverd met een douchematras, hoofdkussens en een afvoerslang. Dit is voor normaal gebruik voldoende, maar wanneer je andere lichamelijke klachten hebt, is het verstandig een arts hier over te informeren. De arts kan gericht advies geven.

Badlift met zitband

Wanneer iemand moeite heeft met makkelijk of veilig uit bad komen, is een badlift met zitband een goed hulpmiddel. Een badlift met zitband neemt geen extra plaats in waardoor de lengte en diepte van het bad niet veranderen. Ook voor gewoon gebruik zit de badlift niet hinderlijk in de weg waardoor het voor alledaags gebruikt geen belemmering is.

De afrolbare zitband wordt met een beugel aan de muur bevestigd en steekt dwars over het bad. Via een drukknop rolt een motortje in de band de zitband heen en weer. Hierbij zak je langzaam in het water of word je langzaam uit het water getild. Een groot voordeel is dat het geen ruimte inneemt, maar als nadeel heeft dit product dat het geen rug-ondersteuning biedt.

Inloopbaden

Nieuw op de markt zijn inloopbaden, deze zijn uiterst geschikt voor de minder mobiele gebruikers. Een inloopbad heeft een grote deur die naar boven open gaat waardoor het niet te veel ruimte inneemt. Het lig/zit gedeelte in het inloopbad is goed vanuit een rolstoel te bereiken waardoor een rolstoel gebruiker niet eerst hoeft te staan.

(45)