De kenmerken van de Zweedse boxspring

De kenmerken van de Zweedse boxspring

Lekker slapen

Vandaag de dag besteden we veel aandacht aan onze nachtrust. We zorgen voor een rustige sfeer in onze slaapkamer om zo ontspannen mogelijk te kunnen zijn. Maar nog belangrijker is slapen in een goed bed met een matras van hoge kwaliteit. Veel mensen kiezen dan ook voor een boxspring om in te slapen en een matras van een goed merk zoals bijvoorbeeld Aupin of Tempur, beiden matrassen van zeer goede kwaliteit. Slapen op een goed matras kan namelijk gezondheidsklachten voorkomen en kan zorgen voor een goede nachtrust en diepe slaap.
De Zweedse boxspring is een vast onderdeel geworden van de Nederlandse slaapkamer. Maar wat maakt deze boxspring nu zo gewild? De Scandinavische boxspring makers staan bekend om hun gevoel voor design en hun innoverende kijk op de benodigdheden voor een prettige boxspring. De Zweedse boxspring is praktisch en prettig in gebruik. De boxsprings uit Noord-Europa staan bekend om hun schoonheid en puurheid. De samenstelling van een boxspring met een gestoffeerd matras en een topmatras, ook wel een topper genoemd, heeft ervoor gezorgd dat deze type boxspring populair en veelgebruikt is.

Zweeds slapen

Met Zweeds slapen wordt gedoeld op een bepaalde soort boxspring, die om hetzelfde slaapgemak ook de Zweedse boxspring wordt genoemd. De Zweedse boxspring staat bekend om haar slaapcomfort en gebruiksgemak. Door de combinatie van hoogwaardige materialen en de geavanceerde boxspringcombinatie is het gemak en comfort van een ongekend niveau. De Zweedse boxspring wijkt af van andere boxsprings vanwege de matras met pocketvering, met daar bovenop een dekmatras welke is samengesteld uit paardenhaar of natuurlatex. De bekleding van de boxspring bestaat uit katoen en/of zijde en/of wol. Vaak zijn de boxspring en de matras ook in hun geheel bekleed, waardoor de boxspring combinatie tweedelig is. De unieke samenstelling zorgt voor een verhoogde ventilatie en vochtregulatie, een verbeterde warmte-isolatie en een maximale levensduur.

Natuurlijke materialen

De Zweedse boxspring heeft een samenstelling die bestaat uit natuurlijke materialen:
Paardenhaar: paardenhaar zorgt voor een heerlijk donzig gevoel en valt op een prettige manier rondom het lichaam. Wel is paardenhaar minder ondersteunend en houdt het de warmte vast. Voor mensen die het snel warm hebben is paardenhaar minder gunstig.
Natuurlatex: natuurlatex staat bekend om het ventilerende karakter en is uiterst soepel. Tegelijkertijd zorgt het voor een maximale ondersteuning en een verkoelend effect. Daarnaast staat natuurlatex bekend om de duurzaamheid.
Wil je gericht advies over boxsprings of bedden in het algemeen? Vraag dan om meer informatie via beddenspeciaalzaak Ruwette.

(37)