Vuurschalen, warmte voor nabestaanden

Vuurschalen, warmte voor nabestaanden

Vuurschalen en begrafenissen of crematies gaan doorgaans niet direct hand in hand samen, of toch wel?

Na de plechtigheid van een uitvaart willen nabestaanden vaak nog even samen zijn. Ieder familielid of vriend uit de vriendengroep heeft zijn of haar eigen rouwproces maar elk mens heeft behoefte aan warmte en steun. Vuur kan daar een sterk middel in zijn. Vuur staat voor warmte, Vuur staat voor samen zijn, Vuur staat voor contact maken.

Een brandende vuurschaal geeft ruimte

Een brandende vuurschaal nodigt uit om een kring te maken. Geeft ruimte voor stilte, geeft ruimte voor verhalen, geeft ruimte om weer even samen te zijn. Een vuurschaal is een perfect middel om dit te doen. De vuurschaal kan een centrale plek krijgen binnen een familie. Om zo altijd een warme plek te hebben om te herdenken, in contact te gaan.

Naar een andere wereld

Vuur staat ook voor transformatie. Transformatie van nu naar toen. Transformatie van hier naar daar. Volgens oude tradities gaan alle wensen en gedachten die symbolisch in het vuur gelegd worden omhoog naar de andere wereld. De wensen of gedachten voor de overledene kunnen meegeven worden aan gedroogde kruiden die opgaan aan het vuur. Een warme en verbindende manier om even contact te maken met de dierbare die is overgegaan.

In de uitvaartbranche heeft Meride Uitvaartverzorging de primeur om dergelijke vuurschalen op de markt te zetten. De uitvaartverzorgers van Meride doen dit samen met de producent van vuurschalen, het bedrijf Vuurmerk. Op de website van Meride is meer te lezen over dit eenvoudige maar toch doeltreffend product in de uitvaartbranche. Deze schalen kunnen zowel tijdens de uitvaart plechtigheden als naderhand bij familie en vrienden een plek krijgen. Ga naar www.meride.nl voor extra informatie aangaande de vuurschalen van Vuurmerk.

 

(102)