Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe bureaustoel weten vaak niet op welke belangrijke punten ze moeten letten. Als de stoel fijn zit en verstelbaar is, vinden ze het vaak al goed. Er is echter zoveel meer waar je op zou moeten letten als je een nieuwe bureaustoel koopt. Onthoud wel dat de prijs ook niet alles zegt. Een dure bureaustoel kopen wil niet per se zeggen dat je een kwalitatief goede bureaustoel koopt. Een wat goedkopere stoel staat meestal garant voor een miskoop of je kunt er in ieder geval van uit gaan dat de stoel geen jaren meegaat. Probeer daarom op de volgende punten te letten.

NPR-1813 richtlijnen
Een bureaustoel die aan de NPR-1813 richtlijnen voldoet is een stoel die geschikt is voor zowel lange als kleine mensen. Simpel gezegd: de bureaustoel is geschikt voor een zo groot mogelijk percentage van de Nederlandse bevolking. Wanneer je een bureaustoel koopt en de stoel voldoet aan deze richtlijnen weet je in ieder geval dat je een kwalitatief goede bureaustoel in huis hebt gehaald. Kijk goed of de onderdelen van een bureaustoel goed verstelbaar zijn.

Rugleuning bureaustoel
De meest voorkomende klachten van het te veel op een bureaustoel zitten is pijn in de (onder)rug. Zorg daarom dat je bureaustoel verstelbaar is in de rugleuning. Vooral het onderste deel van je rug heeft vaak wat ondersteuning nodig. Mocht je veel last hebben van rug- en nekklachten dan kun je het beste een ergonomische bureaustoel kopen. Onthoud ook dat het belangrijk is dat de stoel zich aan jouw houding aanpast en niet andersom.

Proefplaatsing
Ben je niet zeker van een aankoop? Vooral wanneer je deze online wilt doen? Dan is het bij meerdere bedrijven mogelijk een proefplaatsing aan te vragen, zodat je jouw favoriete bureaustoel een paar dagen op proef kunt proberen. Een proefplaatsing verplicht je tot niets en is dus vrijblijvend.

(93)