Trouwen
Tegenwoordig wordt er minder vaak getrouwd met elkaar dan in vroegere tijden, waar dat een hele normale stap was om samen een toekomst op de bouwen.
Men heeft nu vaak samen een samenlevingscontract afgesloten, veelal ook, omdat trouwen toch best wel aan de prijzige kant is en veel mensen niet willen trouwen, omdat ze het samen leven ook al in die trend vinden.
Verloven
Voor de mensen onder ons die wel graag willen trouwen, want het heeft toch wel iets weg van een soort ‘sprookjesdag’, waar de bruid haar mooiste jurk aan heeft en de bruidegom zijn mooiste pak. En elkaar het jawoord geven, in aanwezigheid van familie, goede vrienden en soms kennissen. Om maar niet te spreken van een groot feest nadien!
Vaak zie je nog wel eens dat de man de vrouw vraagt om met hem te trouwen. Toch komt het ook nog wel eens voor dat er van de ’traditionele gewoonte van vroeger’ wordt afgestapt, zodat de vrouw de man vraagt.
Er wordt tijdens de huwelijksvraag op de knieën gezeten door één van de partners en krijgt de vrouw of man een ring om zijn vinger geschoven. Ook wel de verlovingsring genoemd.
Een bijzondere gelegenheid.
De verlovingsring is vaak niet de officiële trouwring, al kan het nog wel eens voorkomen dat het hier wel om een trouwring gaat. Maar vaak wil men de trouwring een beetje in dezelfde soort hebben als zijn/haar partner.
Kosten
Verlovingsringen kunnen bij alle sieradenwinkels gekocht worden. Ook via internetwinkels zijn er voldoende mogelijkheden. Het is ook maar net wat diegene, die een ring wil kopen voor zijn/haar partner, wil als ring. Het kan gaan om een verlovingsring, welke ook later als trouwring wordt gebruikt of gewoon een ring die wat goedkoper is. Want de trouwring is toch vaak wel wat duurder, zeker als de ring die om elkaars vinger gaat, op elkaar moet lijken.
De kosten die gemaakt worden voor de verlovingsring hangen dus samen met de smaak, de vorm, de kwaliteit wensen van diegene die hem voor zijn/haar partner wil kopen.
(186)