Originele uitjes voor Valentijn

Originele uitjes voor Valentijn

Iedereen wil graag een origineel uitje plannen voor een eerste date. Een origineel uitje is natuurlijk voor iedereen anders. Het begint allemaal bij het goed weten wat de ander, waarvoor je het uitje plant, leuk vindt. Vooral bij een eerste date is enige vorm van voorkennis erg belangrijk. Dan is het altijd leuk om creatief uit de hoek te komen met een uitje dat binnen het interessegebied van jouw date past.

Een sportief uitje

Sportieve uitjes doen het altijd goed als eerste date. Allereerst is het hartstikke leuk om lekker in beweging te zijn. Tevens kun je iemand makkelijker leren kennen doordat sporten een ontspannende werking heeft op het lichaam. Je bent lekker bezig en tevens kun je elkaar leren kennen. Dit creëert een leuke ontspannen sfeer, waardoor er automatisch al een spontane connectie ontstaat.

Naast de ontspanning is er iets om over te praten. Wanneer je samen iets doet of hebt gedaan is het ijs al gebroken, zodat je niet door die ongemakkelijke eerste vraag hoeft te gaan. Voorbeelden van leuke sportieve uitjes zijn schaatsen, kanovaren of gewoon een leuk stukje fietsen.

Culinaire uitjes

Naast de sportieve uitjes kun je er ook voor kiezen om je eerste date aan te kleden met een culinaire activiteit. Wanneer je zelf een beetje kunt koken is het erg leuk om zelf een lekker diner te maken. Hiermee maak je ongetwijfeld indruk bij jouw eerste date. Tevens kun je ervoor kiezen om het koken aan iemand anders over te laten bij een hip restaurant. Ook hier kun je kiezen voor een creatieve aanpak door het dineren te combineren met een leuke activiteit, zoals een proeverij of een theater.

Een culinair uitje geeft veel ruimte om het gesprek met iemand aan te gaan. Vaak zit je toch even te wachten tussen de gangen in, wat een uitgelezen kans is om jouw date beter te leren kennen. Wanneer je moeite hebt om een gesprek op gang te houden is het misschien verstandiger om eerst op een sportieve date te gaan, waarbij je nog genoeg afleiding hebt en het gesprek nog niet echt op gang hoeft te houden.

First time uitjes

First time uitjes zijn activiteiten die jouw date zeer waarschijnlijk nog nooit heeft gedaan. Het is leuk om je date ergens mee naartoe te nemen waar hij of zij nog nooit is geweest. Iets voor de eerste keer doen is altijd spannend, waardoor er zeker indruk gemaakt gaat worden. Het mooie aan deze uitjes is dat je het niet gek genoeg kan maken. Let er wel op dat je niet iemand met hoogtevrees meeneemt naar een helikoptervlucht. Dit zal zeker indruk maken maar waarschijnlijk niet op de goede manier.

Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit waar je iemand voor de eerste date mee naartoe neemt. Wanneer jij je op je gemak voelt en helemaal jezelf kunt zijn, is er niet veel nodig om een leuke date te hebben. Zo kun je kiezen voor goedkope uitjes, waarbij creativiteit centraal staat of voor een wat duurder uitje waarbij je indruk maakt met een mooie locatie of restaurant. Zolang je samen een leuke tijd hebt zal de activiteit niet zo veel uit maken.

(71)