Het aankleden van de kinderkamer

Het aankleden van de kinderkamer

Elke ouder kent het wel. Er is een kleine op komst en de kinderkamer moet worden ingericht. Niet alleen het bed voor de baby moet in elkaar gezet worden, maar je wilt de kamer natuurlijk ook een beetje leuk aankleden. Wat zijn nou handige tips voor het handig indelen van de kinderkamer en welke meubelen zijn onmisbaar maar toch modieus? Deze vragen gaan we beantwoorden in dit blog.

Budget

Een kinderkamer inrichten hoeft niet heel veel geld te kosten. Al helemaal niet wanneer je zelf bereid bent om de handen uit de mouwen te steken. Meubels voor in de kinderkamer zijn namelijk niet heel moeilijk om te maken. Tevens is het pimpen van de kinderkamer ook vrij gemakkelijk om te doen. Met een andere kleur verf en wat leuke accessoires kom je al een heel eind. Door zelf meubels te maken en het zelf aankleden van de kamer, bespaar je niet alleen geld maar heb je ook nog eens een geheel eigen unieke meubel in de kamer staan.

Handige meubels

Meubelstukken zijn natuurlijk onmisbaar in een kinderkamer. Zo zijn de commode, kinderbedje en een ladekast echte musts, zodat je in ieder geval alle handelingen kunt verrichten. Tevens is een leuke houten speelgoedkist een mooie aanwinst voor de kamer. Hier kun je veel spullen in kwijt en ziet er ook nog eens erg authentiek uit. Je kunt hier dekentjes, luiers en andere spullen in kwijt die je altijd nodig hebt.

Tevens is een mooie schommelstoel een leuke aanwinst. Misschien wel wat cliché maar het blijft een heel fijn meubelstuk om te hebben. Hier kun je rustig gaan zitten wanneer je je kindje moet voeden of gewoon even wilt knuffelen.

De commode is misschien wel het belangrijkste meubelstuk in een kinderkamer. Hier verschoon je de luiers en kun je jouw kindje in bad doen. Let er wel goed op dat de commode de goede hoogte heeft, zodat je op een fijne hoogte te werk kunt gaan.

Trends 2018

Dan de trends voor kinderkamers voor 2018. Wat is momenteel helemaal hip en waar gaat de trend naartoe. In 2018 is er de trend om opvallende kleuraccenten te gebruiken en te spelen met de verschillende kleuren. Dit geeft de kamer een extra speels karakter. Tevens wordt metaal helemaal hip. Koper- of goudkleurige accessoires geven de kamer een luxueuze uitstraling. Een andere trends voor 2018 is de huiselijke sfeer. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van rieten manden en rustigere kleuren.

(37)