Ook dit jaar speciale Autosalon autoleningen!

Ook dit jaar speciale Autosalon autoleningen!

Het begint een ware traditie te worden. Niet alleen de autofabrikanten pakken enorm uit met speciale saloncondities tijdens het Autosalon 2018, maar ook de banken blijven niet achter in strijd om de consument. Met scherp geprijsde Autosalon autoleningen bieden banken een goedkope autolening aan voor wie op zoek is naar een financiering voor zijn nieuwe droomauto.

Autoleningen met een rentevoet onder 1% JKP

De marktrentes zijn historisch laag. Een lage marktrente betekent ook een lagere rentevoet op leningen. Dat zie je ook al enige tijd terug in de verschillende aanbiedingen voor een autolening. Maar het lijkt erop dat banken een behoorlijke stap extra doen tijdens het Autosalon 2018. Vorig jaar was Beobank begonnen met het aanbieden van autoleningen met de onwaarschijnlijke rentevoet van 0,89%. Maar de strijd is alleen maar heviger geworden. Met name voor aanschaf van een milieuvriendelijke wagen bieden banken op dit moment zeer goedkope autoleningen aan. Op dit moment van schrijven biedt Argenta een groene autolening aan met een rentevoet van 0,85% JKP. Bij KBC en Belfius wordt geen onderscheid gemaakt tussen ecologische en reguliere wagens en beiden bieden een eveneens een autolening aan met een intrest van 0,85% JKP. Maar Beobank heeft per haar reputatie weer eens waar gemaakt: een autolening tegen slechts 0,65% JKP, ongelofelijk!

Lenen via autodealer?

Het is vrijwel via iedere autodealer mogelijk om een autolening af te sluiten voor de aanschaf van uw nieuwe wagen, soms zelfs tegen 0% JKP. Waarom dan nog een offerte aanvragen bij een bank?

Ten eerste: een lening via een concessiehouder is niet per definitie goedkoper dan bij een bank. Sommige automerken bieden inderdaad autoleningen met zeer lage rentetarieven of zelfs een ‘gratis’ autofinanciering aan tegen 0% JKP. Maar dit geldt niet voor alle automerken of alle modellen van een bepaald automerk. Bijvoorbeeld Ford heeft op dit moment een speciale promotie: het Salonaanbod Financiering. Voor bepaalde modellen en onder bepaalde voorwaarden kan een autolening afgesloten worden tegen 0% JKP. Maar voor het overgrote deel van de modellen geldt een autolening aan 0,99% JKP (nog steeds scherp overigens!).

En ten tweede: een gratis lening bestaat niet! Lenen kost altijd geld, ook voor de garagehouder. Deze zal zijn intrestkosten dus op een of andere manier toch in rekening brengen bij de eindklant. Ook gelden vaak kortere looptijden met als gevolg hogere maandelijkse aflossingen. Ten laatste: een garagehouder zal waarschijnlijk minder genegen zijn om een (hogere) korting te geven op de aankoopprijs van de wagen of u een lagere inruilprijs geven voor uw oude auto.

Vergelijken loont!

U merkt het al: de financieringsmogelijkheden voor de aanschaf van een nieuwe auto zijn talrijk. U kunt een lening aanvragen via de garagehouder of bij een bank. Welke keuze u ook maakt, vergelijk! De aanschaf van een nieuwe auto is een grote aankoop en vraagt dus een behoorlijke investering. Het loont zich absoluut om een vrijblijvende offerte voor een autolening aan te vragen bij meerdere partijen, zodat u kunt kiezen voor de beste autolening. Wilt u een breed vergelijk maken? Kijk op AutoleningBelgie.be voor de actuele rentevoet van een autolening van maar liefst 27 banken. U kunt desgewenst direct een simulatie van uw lening uitvoeren en een vrijblijvende offerte aanvragen.

(33)