Draaiboek voor je bruiloft

Draaiboek voor je bruiloft

Je trouwdag moet natuurlijk gewoon goed in elkaar zitten! Maar help: wat komt daar veel bij kijken.
Daarom hier op een rijtje waar je zoal aan moet denken bij het
plannen van je bruiloft!

De ceremoniële kant

Je zou het bijna vergeten als je in de ban bent van alle leuke dingen, maar in de eerste plaats is trouwen iets officieels. Voordat je kunt gaan trouwen moet je in ondertrouw. Eigenlijk is dit bedoeld zodat uitgezocht kan worden of jullie wel met elkaar mogen trouwen. Je mag in Nederland immers maar 1 keer getrouwd zijn. Tegenwoordig is dat op veel plekken niet zo erg bijzonder meer. Waar je vroeger echt een afspraak maakte op het gemeentehuis, kan het nu gewoon digitaal! Bij de trouwplechtigheid zelf heb je minimaal 2 getuigen nodig. Maximaal mogen dit er 4 zijn. Daarnaast is het mogelijk om een bekende te vragen om jullie in het echt te verbinden. Wil je dit, dan zal deze persoon wel eerst hiervoor als BABS aangemerkt moeten worden (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand). Wil je ook in de kerk trouwen, dan moet je dit uiteraard ook regelen. Bij veel kerken kan je zelf bepalen welke voorganger jullie huwelijk zal inzegenen. 

De dag zelf

En dan de hele dag zelf, hoe deel je die nu in? Meestal zal de volgorde zoals het onderstaande lijstje zijn, maar uiteraard ben je daar helemaal vrij in. Doe wat jullie leuk vinden en een andere routine maakt het juist bijzonder!

  • Huwelijksinzegening bij de gemeente
  • De ceremonie in de kerk
  • Fotoreportage
  • Receptie
  • Eten met de genodigden
  • Bruiloftsfeest

Bruiloftsfeest

Hoe zie jij je prachtige feest voor je? Met een bruiloft dj heb je goud in handen. Hij weet als geen ander hoe hij in moet springen op de verschillende leeftijden van de bruiloftsgasten. Met zijn ervaring zal hij iedereen op de dansvloer weten te krijgen. En hij zal het bruidspaar uiteraard laten beslissen wat voor feest zij willen hebben. Een dj met een saxofonist inhuren is een heerlijke combinatie, waarbij zij elkaar zullen versterken in hun ‘optreden’. Een DJ op je bruiloft zal dan ook bijdragen aan de mooie herinneringen aan je grote dag.  

(33)