Wat je allemaal kan met baking soda

Wat je allemaal kan met baking soda

Baking soda (ook wel zuiveringszout genoemd) is niet alleen om mee te bakken zoals men denkt. Het is een natuurlijk mineraal die ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Denk aan het huishouden, je gezondheid en je persoonlijke verzorging. En nog een voordeel: het is erg goedkoop!

Anti-jeuk shampoo

Als je last hebt van jeuk op je hoofd komt dit doordat een normale shampoo niet altijd alle vuiligheden goed weg wast. Bijvoorbeeld haarlak of gel. Als je 1 eetlepel baking soda en wat water masseert op je hoofdhuid verdwijnen alle resten. Eens per week is voldoende. Je zult merken dat je haren op den duur ook minder vet worden. Baking soda met water helpt ook voor andere jeuk, bijvoorbeeld van een muggenbult of van waterpokken.

Na de haren is het gezicht aan de beurt

Als je naast schone haren ook een glad gezicht wilt, kun je drie eetlepels baking soda mengen met 1 eetlepel water. Masseer het mengel met ronddraaiende bewegingen over je gezicht en spoel het af met water. Baking soda reinigt je gezicht grondig en zorgt voor een gladde huid.

Een witte glimlach

Als een tandartsbezoek net buiten het budget ligt is baking soda zeker een uitkomst voor een wittere glimlach. Knijp een halve citroen uit in een kom en voeg daar de baking soda aan toe. Meng dit tot een pasta en het poetsen kan beginnen. Let op: dit is een zeer effectieve manier, dus doe dit niet vaker dan eens per week.

Groenten en fruit nét even iets gezonder

Door je groenten en fruit te wassen met de baking soda en wat water, verwijder je ook pesticiden. Pesticiden zijn stoffen die worden gebruikt in de landbouw om ziekten, plagen of organismen die hinderlijk zijn te bestrijden. Met water alleen krijg je deze er niet af.

Schoenen die de deur uit lopen

Als je schoenen niet meer zo fris ruiken als toen je ze net kocht is baking soda ook zeker een goede uitkomst. Strooi wat baking soda in de schoen en laat dit een paar uur inwerken. Verwijder daarna de baking soda door bijvoorbeeld het met de stofzuiger op te zuigen. De baking soda is perfect for the job, aangezien zij zuren bindt. Je maskeert de geuren dus niet, maar verwijderd ze.

Geuren in huis

Heb je naast een schone en frisse lucht in je schoenen ook wel behoefte aan een luchtverfrisser door het hele huis heen? Je hoeft geen dure luchtverfrissers meer te kopen. Meng 2 koppen heet water met een eetlepel baking soda en een halve kop citroensap. Schud totdat de baking soda is opgelost. Giet het in een plantenspuit en sprayen maar.

Baking sodaBloemen in bloei

Als je bloemen snel slap hangen kun je er wat baking soda bij doen. Vooral bij snijbloemen werkt dit goed. Met een theelepel baking soda blijven je bloemen veel langer rechtop staan.

Voor in de huishouding

Als je vieze plekken hebt in huis kun je gemakkelijk baking soda gebruiken. Doe wat op een doekje en schuur over de plek heen. Ook het toilet wordt weer helemaal schoon in combinatie met wat azijn. Als je baking soda mengt met water, wat citroen en groene zeep kun je ook al een hele hoop schoon krijgen. Heb je bijvoorbeeld stickerresten? Deze zijn gemakkelijk weg te krijgen met het wonder middel.

Weinig tijd

Vind je deze tips erg handig, maar heb je geen tijd om deze toe te passen? Misschien is een hulp in de huishouding een goed idee. Een huishoudelijke hulp kan de huishoudelijke baking soda tips goed toepassen en ook andere huishoudelijke taken gemakkelijk van je over nemen. Zo heb je meer vrije tijd, en toch een schoon huis. En zeg nou zelf, wie wilt dat nou niet?

N.B:
Baking soda = zuiveringszout = natriumbicarbonaat
Soda =  natriumcarbonaat
Bakpoeder = mengsel van baking soda + een zuur

(154)

Online contactpersoon bij Hulpstudent.nl | Ondernemend | Social Media | Mensen vrije tijd bieden | Fotografie | Tuinieren | Behulpzaam | Reizen | Duiken |