Tips voor omgaan met een sportblessure door Jeroen van Stralen

Tips voor omgaan met een sportblessure door Jeroen van Stralen

Het is een bekend fenomeen, het oplopen van een sportblessure. Het is natuurlijk enorm vervelend want, zoals de naam al aangeeft, loop je een sportblessure op door het sporten. Vaak zijn het dus frequente sporters die sportblessures oplopen. Het kan soms best lastig zijn voor een frequente sporter om te dealen met een sportblessure, je kan immers opeens (bijna) niet meer sporten. Ex-voetballer en fysiotherapeut Jeroen van Stralen  heeft een knieblessure opgelopen toen hij begin twintig was en heeft hierdoor een carrière in het professioneel voetbal misgelopen. Hij weet dus als geen ander wat er door het hoofd van sporter gaat wanneer hij of zij een blessure oploopt. Deze kennis wil Van Stralen met Nederland delen en heeft daarom de twee belangrijkste tips voor het omgaan met een sportblessure opgesteld.

Tip 1: Richt je kracht op iets anders

Elk mens bezit meerdere soorten kwaliteiten. Dat je niet meer kan sporten hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je maar thuis op de bank moet zitten, zelfs niet als je een professioneel sporter bent. Natuurlijk ben je ook veel bezig met revalideren, maar er zijn ook momenten dat je sporten en je blessure even helemaal uit je hoofd moet zetten. Blijf niet constant met je blessure bezig, dat is voor je mentale toestand ook niet gezond. Richt je kracht dus op iets anders en houd je bezig met een (nieuwe) hobby. Ga bijvoorbeeld schilderen of doe iets anders creatiefs!

Tip 2: Zoek hulp

Een sportblessure hoeft voor de gemiddelde Nederlander niet zoveel te betekenen. Wanneer je gewoon een kantoorbaan hebt en enkel in het weekend op het voetbal- of hockeyveld te vinden bent, is er natuurlijk niet zo heel veel aan de hand. Als je een professioneel sporter bent ligt dit natuurlijk wel anders. Een sportblessure kan dan het einde van je sportcarrière betekenen. Wanneer je sportblessure het einde van je carrière betekent, zorg er dan voor dat je er niet alleen voor staat. Kortom: zoek hulp! Dit kan in de vorm van een praatgroep met lotgenoten zijn, of een psycholoog. Maar ook je vrienden en familie kunnen veel hulp bieden. Zorg er dus voor dat je er niet alleen voor staat.

Heb je nog vragen over het omgaan met een sportblessure? Of heb je nog op- of aanmerkingen? Neem dan contact op met Jeroen van Stralen via zijn Twitter: https://twitter.com/JeroenStralen

(190)