Informatie betreffende PVC vloeren

Informatie betreffende PVC vloeren

PVC vloeren zijn de laatste tijd steeds meer een trend geworden. Je kunt ze in diverse soorten en maten vinden. Zo bestaan ze bijvoorbeeld uit houtmotieven maar ook kun je ze in tegelvorm aanschaffen. Tegenwoordig kun je ze ook als zelfklevende stroken terug vinden die door de consument gelegd kunnen worden op de manier dat deze dat wil.
PVC vloeren bieden vele voordelen. Zo zijn ze onderhoudsarm, geluidsarm, vocht bestendig, warmte isolerend en slijtvast. Bovendien kun je ze in elke kamer leggen en kun je ze combineren met vloerverwarming of koeling. Het is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking waarmee je alle kanten uit kunt. Vaak kun je ze tegen een redelijke prijs is laten leggen, en je kunt kiezen uit moderne maar ook meer klassieke modellen.

 

Het is verder belangrijk dat PVC vloeren een goede ondervloer hebben. Het is hierbij van belang dat de ondergrond waar de vloer op gelegd wordt volledig vlak is. Hierbij moet er gekeken worden of de dekvloer een betonnen vloer is, uit plavuizen bestaat of dat de nieuwe PVC vloer op een houten vloer gelegd wordt. Met de ondervloer kun je er gelijk voor kiezen deze extra isolerend of geluiddempend aan te schaffen. Tevens kun je kiezen voor een vloerverwarming. Het is het meest handig te kiezen voor een type ondervloer welke je wordt aangeraden wanneer je je hierover laat inlichten.

 

PVC vloeren zijn tevens gemakkelijk in onderhoud. Het is goed ze wekelijks te stofzuigen waardoor je loszittend vuil verwijderd en krassen op je vloer voorkomt. Hierna kun je strepen en hardnekkig vuil verwijderen door te dweilen met het juiste onderhoudsmiddel. Het beste is in ieder geval geen zeep of was te gebruiken, maar een middel wat goed bestemd is voor specifiek deze vloer. Zeep en was zorgen namelijk voor vettige filmlagen waardoor er juist meer vuil op wordt genomen en er meer strepen zullen verschijnen. Je kunt het beste zoeken op een PVC reiniger.
Één van de websites waar je PVC vloeren kunt bestellen is PVC vloeren. Zij kunnen naast het inleggen van vloeren je ook meer advies geven over welk type je het beste kunt gebruiken. Kijk voor meer informatie op Moduleo. Naast vloeren kun je op deze website ook terecht voor raamdecoraties, kasten en behang- en schilderwerk.

(51)