Effectief laseren van schimmelnagels

Effectief laseren van schimmelnagels

Met dit mooie weer heeft de nagelgroothandel het erg druk en zijn de slippers en sandaaltjes weer massaal van zolder gehaald. Maar dat betekent ook dat je voeten en je teennagels weer gezien worden na een lange winterslaap. Heb jij last van kalknagels (schimmelnagels), dan kun je maar beter die leuke sandaaltjes nog even in de kast laten liggen, want het maakt je er niet mooier op. Jammer genoeg doet nagellak dan ook niets voor je. Schimmel is niet makkelijk te verwijderen van je teennagels en het kan je erg onzeker maken. Veel middeltjes werken niet effectief tegen de hardnekkige schimmelnagels, maar je kunt ook kiezen voor een agressievere en effectieve lasterbehandeling.

Kalknagel

In de volksmond zijn schimmelnagels kalknagels, maar niet elke kalknagel is daadwerkelijk een schimmelnagel. Psoriasis is een huidaandoening die een nagel kan verdikken en dat heeft niets met schimmel te maken. Ook kan het zijn dat de teen ooit heel hard gestoten is, waardoor de nagel er vreemd uit is gaan zien. Mensen krijgen ook vaak te maken met verkleurde of vervormde teennagels naarmate ze ouder worden. Schimmelnagels zijn vaak geel van kleur, hebben een onregelmatig oppervlak en zijn dik. De nagels laten zich moeilijk knippen. De oorzaken van schimmelnagels zijn uiteenlopend: het kan zijn dat je weerstand laag is waardoor je vatbaarder bent voor schimmelinfecties, zoals veel diabetici. Daarbij is het ook erg besmettelijk. Sommige mensen hebben meer aanleg voor een schimmelinfectie dan anderen.

Laserbehandeling

Traditionele behandelingen tegen schimmelnagels zijn vaak niet effectief en nemen veel tijd in beslag. Denk daarbij aan crèmes, nagellakken, druppels of medicijnen met bijwerkingen. Denk er eens over na om een laserbehandeling te ondergaan van de nieuwste Pinpointe technologie. Deze is veel effectiever dan andere middeltjes en doodt de schimmel direct, zelfs onder de nagel. De nagels zullen na ongeveer drie behandelingen weer schoon uitgroeien binnen enkele maanden. Vraag er naar bij de specialist.

(123)