Hoe kies ik mijn ideale tuinhuis?

Hoe kies ik mijn ideale tuinhuis?

Hoe ziet mijn ideale tuinhuis eruit?

Wil je het jaar rond een zomers gevoel? Zoek je een opslagplaats voor materiaal? Tuinhuizen bestaan in alle vormen en maten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom maak je maar beter een doordachte keuze vooraleer je je tuinhuis kiest. De experts van zetten daarom 3 zaken op een rij om rekening mee te houden bij je keuze.

  • Wat is het hoofddoel van je tuinhuis?
  • Welke stijl heeft je tuin?
  • Wie zal je tuinhuis installeren?

Wat is het hoofddoel van je tuinhuis?

Het belangrijkste nut van je tuinhuis zal het eerste zijn waarmee je rekening wil houden. Wil je heel het jaar lang kunnen genieten van het uitzicht in je tuin? Dan zoek je een tuinhuis met grote glaspartijen, voldoende ruimte voor een gezellig inrichting en de mogelijkheid tot verwarming. Zo kan je een tweede woonkamer in je tuin installeren en geniet je tijdens alle vier de seizoenen van het wonderlijke uitzicht.

Ben je eerder op zoek naar een opslagplaats om je tuingerei te beschermen voor de elementen? Dan kies je een kleiner exemplaar dat je goed kan isoleren met voldoende ruimte voor opbergplaats en rekken.

Welke stijl heeft je tuin?

Welk nut je tuinhuis ook heeft, de buitenkant zal altijd goed zichtbaar zijn wanneer je de tuin betreedt. Daarom kies je het best een tuinhuis dat helemaal bij de stijl van de tuin past. Koos je voor cottage? Ga dan voor een mooi landelijk houten tuinhuis dat de stijl complementeert. Liever wat moderner? Kies dan kunststof en geometrische vormen om helemaal te passen bij de eigentijdse sfeer van je tuin. Tuinhuizen komen namelijk in elke mogelijke stijl.

Wie zal je tuinhuis installeren?

Je laatste grote beslissing is of je je tuinhuis helemaal zelf wil installeren. Installeer je graag zelf? Dan kan het handig zijn te kiezen voor een tuinhuis dat al voorgebouwd is. Dan moet je enkel de fundering leggen en de rest van het tuinhuis samenstellen. Ben je heel handig of koos je voor installatie door ervaren vakmensen? Dan kun je ruimer kijken en volledig zelf te bouwen tuinhuis kiezen. Klaar voor je ideale tuinhuis?

Weet je niet zeker waar je terecht kan om je ideale tuinhuis te kiezen? Wil je meer informatie over welk tuinhuis bij je past? Stuur dan een mailtje naar de experts van Exterior Living voor meer tips en tricks.

(54)