Menu

Het beroep timmerman

februari 12, 2019 - Huis en Tuin
Het beroep timmerman

Een timmerman is werkzaam in de bouw en techniek branche daar is geen twijfel aan, Maar wat houdt het beroep nou precies in? Het beroep timmerman is zeer divers en is van groot belang voor de bouw en techniek. Je wordt niet zomaar een timmerman hiervoor dien je een opleiding timmerman te volgen.

Wat je leert tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding is het van belang dat er verschillende vaardigheden aangeleerd en ontwikkeld worden. Ook wordt je kennis op het gebied van timmerwerk aangeleerd om dit later na de opleiding toe te kunnen passen in de praktijk. Wat je zoal leert tijdens je opleiding is:

Dit zijn enkele belangrijke onderdelen die terug zullen komen tijdens de opleiding. Dit zijn ook zaken die met regelmaat terugkeren tijdens het werk als timmerman, vandaar dat het ook meer dan genoeg aandacht krijgt tijdens de opleiding.

Kennis

Als een volleerd timmerman ga je je kennis gericht ontwikkelen op een bepaald onderdeel. Dit onderdeel heeft betrekking op hout. De kennis die je gaat ontwikkelen is op het gebied van:

Werkzaamheden timmerman

Als timmerman kan je aan de slag gaan met vele verschillende taken. Doordat er zoveel verschillende taken zijn is het beroep timmerman zeer divers en zal er veel wisseling zitten en werkzaamheden die uitgevoerd zullen moeten worden. Zo kan je de volgende werkzaamheden tegenkomen tijdens je werk:

Dit zijn enkele werkzaamheden die je zoal tegen kan komen tijdens je studie en in het werkveld. Het is van belang dat je de nodig kennis hiervan beheerst en kan toepassen om kwalitatief en veilig werk te kunnen leveren.

(1)

Tags: ,