Chesterfield banken voor oudelui?

Chesterfield banken voor oudelui?

De van origine Engelse Chesterfield banken zijn klassieke meubelstukken die door velen worden bestempeld als ouwbollig, saai en “voor oudjes”. Niks is minder waar: “Originele Chesterfield banken worden steeds meer jongeren aangeschaft”. Ook moderne bedrijven kiezen er steeds vaker voor om een Chesterfield, al dan niet in gekke kleurtjes, in de lobby, directie- of vergaderkamer neer te zetten.

Chesterfield banken nieuwe trend

Zoals bijna alle consumenten producten zijn ook meubels erg gevoelig voor “Product Placement” achtige verschijningen op televisie. Zoals Coca-Cola doet in GTST heeft de televisieserie “Divorce” van RTL4 ervoor gekozen om Chesterfield banken in het zonnetje te zetten. Ook werd er in meerdere scenes duidelijk ingezoomd op het feit “wel of geen echte Chesterfield te kopen”. Er zijn ten slotte een hoop copycats uit met name China op de Nederlandse markt te vinden.

Namaak Chesterfieldje doen?

Originele Engelse Chesterfields, daar hangt een flink prijskaartje aan. Ben je op zoek naar een goede Chesterfield, dan kan je al snel rekenen op enkele duizenden euro’s voor een nieuwe bank. Van deze bank heb je dan wel jou favoriete kleur, leersoort en afwerking kunnen kiezen. Bij de meeste Chesterfield dealers krijg je minstens 5 jaar garantie op alle soorten onderdelen van de bank, behalve de kussens. Goed, voor die prijs krijg je dus ook wat, maar vooral jongere mensen die toch graag een Chesterfield bank willen aanschaffen hebben vaak geen begroting van een paar duizend euro. Het alternatief is dan om het web af te speuren naar 2 dingen.

1. Tweedehands Chesterfields

Tweedehands Chesterfields kunnen nog steeds erg prijzig zijn. Als voorbeeld: “Een bank waar je normaal €5000 voor betaalt kost nu nog zeker €2000. Conclusie: De prijs blijft hoog, zeker als je dit vergelijkt met een namaak. De prijs kwaliteit van echte Chesterfields is echter wel buiten gewoon, en ook op Tweedehandsjes krijg je dikwijls goede garantie voorwaarden.

2. Namaak Chesterfields

Het aanschaffen van een nepperd heeft een groot voordeel: “lekker goedkoop”. Objectieve meningen leren dat ook in het geval van meubels goedkoop eigenlijk duurkoop is. Kan je echt niet anders, neem dan een namaak Chesterfield, maar het kost niks om bij een showroom bij jou in de buurt een kijkje te nemen bij de occasions.

(239)